KORONA USLOVILA MANjU PONUDU :: Semberija INFO ::

 

KORONA USLOVILA MANjU PONUDU


Bliži se novogodišnja noć koja je u prethodnom periodu bila popularan povod za turistička putovanja. Od Rima, Beča, Praga, pa do egzotičnih destinacija koje su bile odredišta prethodnih godina, ovogodišnja turistička ponuda destinacija za doček Nove, 2022. godine, svela se na putovanja do Srbije, Turske ili Mađarske. Zainteresovanost građana postoji, ali je pandemija korona virusa ograničila mogućnost odlazaka u pojedine zemlje, tako da su turističke agencije bile primorane svoju ponudu usklađivati sa mjerama anti-kovid politike zemalja turističkih odrednica. Turistički odlazak u Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, koje su, takođe, prethodnih godina bile ciljna destinacija za doček Nove godine, uslovljen je testovima, vakcinisanjem ili potvrdom aranžmana.
 
-Svjedoci smo da su u Austriji uvedene stroge mjere kontrole kretanja, dok u Italiju građani BiH ne mogu ući, bez obzira da li su se vakcinisali ili ne. Zato smo bili prinuđeni ograničiti se na Istanbul, Budimpeštu, u Srbiji Zlatibor, a u okviru domaće turističke ponude - Jahorinu i Banju Vrućicu. Možemo reći da su, do sada građani najviše interesovanja pokazali za aranžman koji se odnosi na doček Nove godine na Zlatiboru“, rekli su za portal ,,Semberija info'' iz bijeljinske Turističke agencije „Hepi travel“.
 
Putovanje i doček Nove godine u Istanbulu košta oko 290 KM (29.12.-02.01.2022.) dok se aranžman na Zlatiboru (31.12.- 03.01.2022.) kreće u rasponu od 250 do 320 KM po osobi, u zavisnosti od broja osoba i načina prevoza. Za mlade je posebno interesantan doček Nove godine na trgu u Budimpešti gdje se iz Bijeljine polazi 30.12.2021. u kasnim večernjim, a vraća u ranim jutarnjim satima prvog dana Nove godine.



I pored velikih neprilika koje je pandemija korona virusa izazvala u sektoru turizma, turistički radnici sa velikom dozom optimizma dočekuju 2022. godinu. Očekuju da će se situacija sa pandemijom smiriti i da će se vrlo skoro vratiti uobičajenoj rutini, te početi prodavati proljetnje i ljetnje aranžmane.
 
Turistički radnici skreću pažnju putnicima da se, prije samog polaska na put, u ambasadama informišu o važećim pravilima za ulazak u određenu zemlju, jer su veoma česte izmjene zaštitnih mjera koje vlade preduzimaju u cilju kontrole pandemije korona virusa.

Semberija info