RESTORAN GURMAN – LESKOVAČKI ROŠTILj, IDEALAN KUTAK ZA DOBAR ZALOGAJ :: Semberija INFO ::

 

RESTORAN GURMAN – LESKOVAČKI ROŠTILj, IDEALAN KUTAK ZA DOBAR ZALOGAJ


Miris juga Srbije u srcu Semberije
 
Iskustvo nam svjedoči da će ljudi koji, pritisnuti bremenom života budu prinuđeni napustiti rodni kraj, veliki dio svog zavičaja uvijek nositi u svojim grudima. Jedan od takvih je Petar Simojlović, kome ni dugotrajni boravak među preciznim Švajcarcima nije zamaglio sjećanje na rodnu grudu i zavičaj.


 
Kao rezultat Simojlovićeve čežnje za svojim gradom i svojim ljudima u Bijeljini je 2014. godine otvoren restoran „Gurman – leskovački roštilj“.
 
- Kod nas je zastupljena tradicionalna kuhinja bazirana na receptima naših baka. Želja nam je da svakom našem posjetiocu ugodimo sa pravim receptom. Imamo i kuvana jela i posni meni... A, zašto „Leskovački roštilj“? Željeli smo u ovom gradu biti drugačiji, imati nešto što Sembercima nije nepoznato, a što nisu imali priliku pojesti u svom gradu. U isto vrijeme, mi nismo preuzeli cijelu leskovačku kuhinju, nego samo neke specijalitete poput „gurmanske pljeskavice“, „gravče na tavče“, „ćevapi u pasulju“, „gurmanski uštipci“ i još neke. Kao što i sam naziv restorana govori, izabrali smo one specijalitete sa juga Srbije koji će pravim gurmanima pružiti puni užitak svakog zalogaja“, kaže Borislav Simojlović, koji u očevo ime vodi brigu da u ovom hramu ukusa ništa ne nedostaje.
Za sebe kaže da je radnik poput svih ostalih zaposlenih, ali da nosi najveću odgovornost za besprijekorno funkcionisanje restorana.



Jela koja su na restoranskom meniju označena sa prefiksom „gurmanski“ asociraju na pikantno začinjeno meso od kojeg su napravljeni. Filozofija pripreme mesnih poslastica u restoranu „Gurman“ bazirana je na preradi sirovog mesa pod krovom restorana – svaki dan za tekući dan. Pljeskavice, kobasice, ćevapi i ini delikatesi od mesa se svakodnevno pripremaju u kuhinji restorana. Uvijek svježa sirovina garant je kvaliteta i uspjeha. Uredili su i dnevne menije gdje na dnevnoj bazi svojim gostima, između ostalog, nude dva specijaliteta kuće.


 
Tokom prethodne, pandemijom obilježene, 2020. godine dijelili su sudbinu svih ugostitelja u Evropi. Uprkos otežanom poslovanju nisu otpuštali radnike, a sve obaveze prema radnicima i državi su izmirili. Od strane nadležnih vlasti su dobili podršku u vidu plaćanja troškova jedne minimalne plate sa pripadajućim doprinosima za sve zaposlene u restoranu.

Iako je spoj tradicije i kvaliteta u restoranu „Gurman“ postavljen na veoma visok nivo, Borislav Simojlović ističe da nema stajanja na putu neprestanog usavršavanja, jer im je zadovoljna mušterija najveći cilj poslovanja.

​Semberske novine - Semberija info