Ognjen Rankić, najbolji student prve godine Fakulteta poslovne ekonomije: Budućnost je u omladini :: Semberija INFO ::

 

Ognjen Rankić, najbolji student prve godine Fakulteta poslovne ekonomije: Budućnost je u omladini


Povodom promocije diplomiranih ekonomista Fakulteta poslovne ekonomije u Bijeljini, za najboljeg studenta prve godine, u znak priznanja za uspjeh postignut na prvoj godini studija akademske 2019/2020. godine, proglašen je Ognjen Rankić iz Bijeljine.
 
- Plaketu za najboljeg studenta prve godine gledam, kao moje lično priznanje, satisfakciju za uložen trud i motivaciju da nastavim dalje. Smatram da je ovo mnogo više od ‚‚parčeta papira’’, jer sam siguran da simbolizuje perspektivan pogled u budućnost’’, naglasio je Rankić.

Ističe da, lično za njega, ova plaketa ima afekcionu vrijednost, jer predstavlja priznanje za njegov uspjeh, ali i uvertiru za neke više ciljeve u raznovrsnim aspektima ekonomije.

- Dodatni značaj ovoj plaketi daje činjenica da je dodijeljena od ljudi koji su u samom vrhu ekonomskih dostignuća na našim prostorima, što je neki moj san od samog početka’’, kaže Ognjen Rankić i ističe da se nije dvoumio oko izbora fakulteta.
 
- Odabrao sam Fakultet poslovne ekonomije i smatram da sam napravio ispravnu odluku. Vrhunski nivo obrazovanja, kvalitetan stručni kadar i prijateljska atmosfera, samo su neke od karakteristika ovog fakulteta, kaže za ,,Semberske novine” ovaj vrijedni mladić.

Prema njegovim riječima, oblast ekonomije, prvenstveno digitalne ekonomije je nešto što ga je privlačilo od malih nogu.

- Uvijek su me impresionirali menadžerski poslovi, sektor marketinga, banke, kao i finansiranje”, rekao je Rankić.
Ističe da svima preporučuje da se odluče za ovu naučnu disciplinu, jer je spektar zanimanja jako širok, interesovanja rastu u skladu sa potrebama, a to je, kako kaže, oblast koja se u budućnosti razvija brzim tempom.
 
Što se tiče budućnosti, Rankić kaže da ima definisan plan, ali sa više potencijalnih putanja.

- U bližoj budućnosti planiram da završim fakultet, potom master studije, pa potom i doktorat, nakon čega očekujem  adekvatno zaposlenje u struci. Iskreno se nadam da će mi adekvatno zaposlenje omogućiti da svoje znanje proširim, a teoriju upotrijebim u praksi. Volio bih da ostanem u ovom gradu, iako znam da je perspektiva jako slaba. Ipak, smatram da je temelj promjena u omladini i da je za bolje uslove života potrebna bolja organizacija’’, kaže Rankić i ističe da ima veliko interesovanje za informacione tehnologije, tako da sebe može da zamisli na kvalifikovanim poslovima savremene ekonomije.
 
- Najviše od svega, motivacija mi je moja porodica, koja, prije svega, ima razumijevanje za sve što radim. Pruža mi punu podršku za sve moje odluke i čini sve da mi omogući da se maksimalno posvetim obrazovanju”, rekao je Ognjen Rankić, naglašavajući da mu je porodica i najveća pokretačka snaga i segment na koji uvijek može da računa.                            
Semberske novine - Semberija info - Z.Kusmuk