Porodično preduzeće Vage DMW posluje u tri grada: U posao krenuli od nule :: Semberija INFO ::

 

Porodično preduzeće Vage DMW posluje u tri grada: U posao krenuli od nule


U industrijskoj zoni 2 u Bijeljini uspješno posluje porodično preduzeće Vage ,,DMW” koje se bavi proizvodnjom i prodajom vaga i trenutno zapošljava šesnaest radnika. U Bijeljini trenutno radi devet radnika, dok u poslovnici u Tuzli radi četvoro, u sarajevskoj poslovnici tri radnika.
 
Vjekoslav Čuturić i njegova supruga Milkica uspješno vode ovo porodično preduzeće od aprila 2009. godine.


 
- Bukvalno smo krenuli od nule. Registrovani smo za zakonsku metrologiju i radno mjerenje mase i vage. Specijalizovani smo za proizvodnju i prodaju svih vrsta vaga, od trgovačkih, laboratorijskih, tehnoloških, industrijskih, pa do vaga za ličnu upotrebu. Obično kažem, od laboratorije do željeznice. Vremenom je naša prodaja rasla, te sada radimo  proizvodnju, prodaju, servis vaga i inspekciju mjerila mase i vaga. U pitanu je takozvana verifikacija vaga svih klasa, od klase jedan do klase četiri. Bili smo među prvim firmama u novoj industrijskoj zoni koje su u novom objektu pokrenule djelatnost od oktobra 2018. godine. Krenuli smo sa sklapanjem naših poluproizvoda, a razvili smo i saradnju sa inostranim partnerima iz Južne Koreje, Kine, Tajvana i Japana. Nastojimo da što prije samostalno otpočnemo proizvoditi vage za industriju i poljoprivredu. Imamo veliki asortiman vlastitih proizvoda koji su tipski odobreni za područje BiH. To su neke bravarske komponente, a elektronske dijelove uvozimo, jer je u pitanju kompleksnija proizvodnja i sistem ispitivanja”.

Čuturić ističe da zakonska metrologija zahtijeva određeni standard i kvalitet proizvoda. On kaže da je preduzeće ,,DMW” u Institutu za metrologiju u Sarajevu prijavilo osam tipskih vaga.
 
- U pitanju su platformske male vage, nosive, vage za veće terete, kamionske i željezničke vage, vage za građevinske svrhe, namijenjene za betonare”.
 
Preduzeće ,,DMW” sarađuje sa brojnim preduzećima širom BiH. Kako će se u budućnosti razvijati ovo preduzeće, kaže Čuturić, zavisiće od toga kako se na državnom nivou bude regulisala oblast metrologije.
 
- U našem preduzeću u Bijeljini zaposleni su otac i sin, u tuzlanskoj poslovnici rade dva brata, tako da smo i u tom smislu porodično preduzeće. Naša djelatnost će umnogome u budućnosti zavisiti od privrednog ambijenta. Ukoliko se privreda bude razvijala, onda ćemo i mi imati više posla i više zaposlenih radnika”, kaže Vjekoslav Čuturić.    

Semberske novine - Semberija info - Lj.Ljubojević