Grand kafa je domaći proizvod sa dugogodišnjim iskustvom i tradicijom :: Semberija INFO ::

 

Grand kafa je domaći proizvod sa dugogodišnjim iskustvom i tradicijom


Iako se kafa ne uzgaja u Bosni i Hercegovini, ona itekako može biti domaći proizvod. Sirovina se nabavlja iz Brazila, Kolumbije, Indije, Vijetnama ili Ugande, ali je sve ono dalje što slijedi u proizvodnji isključivo posao ljudi iz Bosne i Hercegovine. Uz svoju ekspertizu, posvećenost i stručnost osiguravaju da do ljubitelja ovog napitka dođe proizvod čiji je miris i ukus lako prepoznatljiv.



Grand kafa je domaći proizvod i posluje u okviru Atlantik  Grupe (Atlantic Group), a više puta potrošači u BiH su je birali kao „Must Have“ proizvod u svojim domaćinstvima. Pakovanja krasi žig „Kvalitetan proizvod – proizvedeno u Bosni i Hercegovini“. Cijeli asortiman domaće Grand kafe se u potpunosti prži, melje i pakuje u Bosni i Hercegovini, tačnije u Glavičicama kod Bijeljine. Od 2004. godine, od kada je Grand kafa lansirana kao bh. proizvod, firma Atlantic Grand d.o.o. Bijeljina izdvojila se kao najveći proizvođač s najsavremenijim pogonom za proizvodnju kafe.

Kontinuirani visoki kvalitet, dugogodišnje iskustvo i tradicija, učinili su da Grand kafa postane sinonim za svježe mljevenu kafu. Grand kafa je brend koji danas definiše kategoriju, sa natprosječnim procentom lojalnih korisnika koji je konzumiraju najmanje jednom dnevno.

„Mi znamo sve o kafi. Od mikro-porijekla, načina branja, skladištenja, transporta, obrade, mljevenja, pakovanja, pripravljanja. U proizvodnju svake kesice uključeno je puno posvećenosti i strasti svih onih koji u procesu učestvuju kako bi obezbijedili besprijekoran kvalitet. Mi pratimo trendove u želji da uvijek rezoniramo sa potrebama potrošača. Mi poznajemo svoje potrošače, prepoznajemo njihove potrebe i na njih odgovaramo na vrijeme kroz kvalitet, ukus, pakovanja i široki izbor proizvoda“, poručili su iz Grand kafe.

Briga o svakom zrnu ne počinje u tvornici, već na samim plantažama gdje stručnjaci Granda svake godine odlaze da lično izaberu najbolja zrna kafe. Blendovanje, prženje i mljevenje je veoma važan proces kako bi kafa zadržala sva svoja čudesna svojstva i arome. Vrhunske sirovine koje se koriste u proizvodnji svježe mljevene kafe kupuju se prema precizno utvrđenim standardima i porijeklom. Tim vrhunskih stručnjaka zaposlenih u ovim pogonima stalnim ulaganjem u znanje i razvoj omogućava konstantan kvalitet Grand kafe. Kafa iz pogona Grand kafe u Glavičicama kod Bijeljine distribuira se na području cijele Bosne i Hercegovine, a potražnja za proizvodima iz godine u godinu raste.

„Tajna savršene šoljice Grand kafe leži u pažnji, stručnosti i posvećenosti kojom se odnosi prema svakom zrnu, u prepoznatljivom mirisu i ukusu, te u povjerenju potrošača. Veoma smo ponosni na veliki broj lojalnih potrošača u cijeloj Bosni i Hercegovini i uvijek se trudimo da nagradimo njihovo povjerenje. Tako već godinama za sve ljubitelje Grand kafe organizujemo razne nagradne igre, programe lojalnosti u kojima svi dobijaju vrijedan poklon. Također, trudimo se i da im svake godine ponudimo nešto novo, te smo i za ovu godinu spremili brojne aktivnosti i iznenađenja za naše vjerne potrošače, ali i one koji će tek postati“, poručili su iz Grand kafe.

Semberija info