KATARINA MARIĆ: ŠKOLA NIKAD NE TRPI ZBOG SPORTA :: Semberija INFO ::

 

KATARINA MARIĆ: ŠKOLA NIKAD NE TRPI ZBOG SPORTA


Katarina Marić je rođena prvog novembra 2002. godine u Beogradu. Sa porodicom živi u Bijeljini. Član je Ženskog odbojkaškog kluba „Radnik“ iz Bijeljine od svoje jedanaeste godine.
 
Kao i u sportu, sve svoje školske obaveze obavlja na najvišem nivou. I tokom osnovnoškolskog obrazovanja i sada, u bijeljinskoj Gimnaziji postiže najbolje rezultate u učenju i ponašanju.

-Škola nikad nije trpjela zbog sporta, a ni sport zbog škole. Važna je samo dobra organizacija vremena i velika želja za uspjehom na svim poljima života i interesovanja. Moj najveći uspjeh u sportu je priključenje prvom timu ŽOK „Radnik“, sa nepunih 15 godina, i poziv za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, gdje sam bila kapiten i po nekoliko godina starijim odbojkašicama,“ kaže Katarina.

-Sport mi je pomogao da mnogo naučim o sebi i kako da se suočim i izborim sa mnogim neugodnostima u životu,“ ističe ova vedra djevojka.
 
Na treninzima služi za primjer svojim zalaganjem i radom.
 

- Ona je ponos našeg kluba. Svojim sportskim zalaganjem i talentom je izrasla u reprezentativnu odbojkašicu na poziciji koja je u odbojci najzahtjevnija, a to je dizač-tehničar. Nastupa u juniorskoj i seniorskoj ekipi kluba i nosilac je igre na toj poziciji. Njene igre u ŽOK „Radnik“ u proteklim periodu su morale biti primijećene i od strane selektora reperzentacija BiH u mlađim kategorijama, tako da je nastupala i u kadetskoj i u juniorskoj selekciji Bosne i Hercegovine,“ prepuni ponosa kažu u ŽOK „Radnik“ Bijeljina.

U prošloj godini, kada je održano Evropsko juniorsko prvenstvo u Zenici i Osijeku bila je pozvana u reprezentaciju BiH kao prvi tehničar ali joj, nažalost, povreda nije dozvolila da nastupi.

Semberija info