DVANAESTOGODIŠNjA MARIJA GAVRILOVIĆ: VEĆ OSVOJILA 130 MEDALjA :: Semberija INFO ::

 

DVANAESTOGODIŠNjA MARIJA GAVRILOVIĆ: VEĆ OSVOJILA 130 MEDALjA


Sa nepunih 12 godina života, djevojčica Marija Gavrilović iz Bijeljine, već je ostavila veliki trag u karateu Republike Srpske i BiH, bar što se tiče dječijeg uzrasta.
 
Marija je rođena devetog decembra 2008. godine u Bijeljini. Već sa tri i po godine ušla je u fiskulturnu salu na prvi trening, kako njen otac Miroslav Gavrilović u šali kaže, sa cuclom u ustima.
 
-Njen brat je trenirao karate, a nju smo vodili da gleda treninge i tako mala počela je trčkarati po sali za njima. Moć i zapažanje trenera za nje-nu zainteresovanost za karate uticalo je na to da je redovno počnemo dovoditi na treninge. U početku je to bilo treniranje kroz igru, dok nije počela ozbiljnije da trenira. Inače, kao porodica, volimo sport, a posebnu ljubav gajimo baš prema karateu. Supruga je trenirala dugi niz godina, ja sam, takođe, kao dijete trenirao karate nekoliko godina”.
 
Poučeni iskustvom da upravo karate kod djece pravilno razvija psihomotoričke funkcije, roditelji male Marije odlučili su da svoju djecu usmjeravaju u taj sport.
 
-Sin je trenirao šest godina  i prešao na fudbal, a Marija je već osam godina u karateu. Prvenstveno zahvaljujući treneru Goranu Ivkoviću i Karate klubu ,,UNSU” koji je i prepoznao njen talenat, Marija počinje veoma rano da osvaja brojne medalje i turnire’’.
 
Aktuelni je prvak BiH za djecu do 13 godina, trostruki uzastopni i aktuelni prvak RS, višestruki i aktuelni prvak regije. Osvojila je peto mjes-to na Balkanskom  prvenstvu, a osvojila je i brojne medalje na takmičenjima izvan granica BiH, u Austriji, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori. Ponosni otac male Marije, Miroslav Gavrilović kaže da je ona trenutno vlasnica 130 medalja, od kojih ima 81 zlatnu, 17  srebrenih i 32  bronzane.
 
-Što se tiče daljih planova za Mariju, prije par dana je odbranila titulu prvaka RS, a uveliko se priprema i trenira za odbranu titule prvaka BiH na takmičenju koje je planirano za nekih mjesec dana, ukoliko sve bude u redu sa epidemiološkom situacijom. Planiramo da od naredne godine ozbiljno krene sa pripremama i takmičenjima za Svjetsku ligu za mlade, jer sa napunjenih 12 godina stiče pravo na to takmičenje”, kaže Miroslav, ističući da on i supruga, kao roditelji, pružaju punu podršku Mariji i nadaju se da će ostati u karateu. 
Kako sazrijeva i raste, Marija stiče pravo na još veća takmičenja, te se Gavrilovići nadaju uspjesima na evropskim i svjetskim prvenstvima.

Semberija info