KOMPANIJA U OBLASTI FARMACIJE I MEDICINE ,, ICM“ BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

KOMPANIJA U OBLASTI FARMACIJE I MEDICINE ,, ICM“ BIJELjINA


Od samog osnivanja bijeljinska Kompanija ICM je opredijeljena za poboljšanje kvaliteta svih aspekata života kroz zdravlje ljudi. Jer, kako ističe vlasnik kompanije, dr Nikola Rosić, specijalista ortopedije i traumatologije, primarni cilj im je da pomognu ljudima da se bolje osjećaju i žive duži i zdraviji život.
 
Kompanija ICM u svom sastavu ima Specijalističku ortopedsku ordinaciju Dr Rosić, Apoteke Rosić  i Veleprodaju lijekova. Počeci ove danas moderne, savremeno opremljene i stručno osposobljene kompanije u oblasti medicine i farmacije sežu u 1993.godinu kada je dr Nikola Rosić otvorio prvu privatnu apoteku u Bijeljini.

-Apoteku sam otvorio jer sam želio da se proširi snabdijevanje stanovništva Bijeljine punim asortimanom lijekova. Nakon otvaranja apoteke, čeriri godine poslije, odnosno,  1997. godine, sa radom je počela i Veleprodaja lijekova. Godine 2003. otvorena  je i Specijalistička hirurška bolnica u Ljeljenči koja je nakon pet godina rada, a zbog neusklađenosti propisa, nastavila raditi na novoj lokaciji, u Bijeljini u Ulici Srpske vojske broj 17, kao Specijalistička ortopedska ordinacija Dr Rosić,  priča dr Nikola Rosić. Vođena stručnim i predanim radom, Kompanija ICM danas ima lanac od 16 apoteka u Bijeljini, Ugljeviku, Loparama i Banja Luci, zatim veledrogeriju i ortopedsku ordinaciju. U moderno opremljenom objektu Specijalističke ortopedske ordinacije Dr Rosić, koji ima oko 1000 m2, smješteno je  osam ordinacija, dijagnostički centar, rendgen, laboratorija, aparat za mjerenje  osteoporoze, te Klub korektivne gimnastike za djecu i odrasle.
Medicinski tim trenutno broji sedam članova, a uskoro očekuju i pojačanje.Riječ je o djeci doktora Rosića koji su krenuli roditeljskim stopama. Prvo će im se pridružiti Milan Rosić, koji  je student pete godine medicine, a zatim I Nataša Rosić, koja već treću godinu indeks puni samo desetkama.

-Da, drago mi je da djeca nastavljaju porodičnu tradiciju, ali najbitnije  mi je da odrastu u dobre ljude, kaže dr Rosić.

 Govoreći o tome šta sve sada ortopedska ordinacija nudi, precizirao je da imaju i konsultantsku službu, a u okviru nje su internista, radiolog, dermatolog, neuro hirurg, plastični hirurg, spinalni hirurg, psihijatar, sudski vještak i stručnjaci iz drugih oblasti medicine, a najveći broj njih je sa Banjice.

-Činimo sve kako bi stručnošću, iskustvom i kvalitetom opravdali povjerenje, kaže dr Rosić dodavši da su im u fokusu elementarne vrijednosti, povjerenje i odgovornost prema pacijentima, zaposlenima, partnerima, ali i prema zajednici u kojoj žive i rade.