Kako zaraditi od svog starog vozila? :: Semberija INFO ::

 

Kako zaraditi od svog starog vozila?


Vožnja automobila koji je star i koji se stalno kvari može predstavljati veliki trošak. Osim što je nepouzdan, zahtijeva česte odlaske kod majstora, a svaki od tih odlazaka iziskuje određenu sumu novca.

Upravo ovo je jedna od naznaka da je potrebno da se rastanete sa njim i razmislite o nabavci novog četvorotočkaša.

Ukoliko ste nakon dužeg razmišljanja odlučili da investirate u novi automobil, sigurno se pitate šta raditi sa starim vozilom. Kako kupovina automobila zahtijeva veću količinu novca, zašto dio novca ne bi zaradili upravo od prethodnog vozila?

U nastavku teksta saznajte na koje sve načine možete zaraditi od svog starog vozila i odlučite se za onaj koji vam najviše odgovara.



#1 Agencije za otkup vozila

Jasno vam je da vrednost vašeg automobila opada iz minuta u minut - što duže bude stajao u vašoj garaži ili ispred dvorišta, manje novca možete zaraditi na njemu, a istovremeno će vam samo zauzimati prostor koji možete iskoristiti za novi automobil.

Dakle, potrebno je da ga što prije prodate, kako iz materijalnih, tako i iz funkcionalnih razloga.

Jedan od najbržih i najefikasnijih načina da se riješite starog vozila je da kontaktirate pouzdanu agenciju za otkup automobila, koja će u kratkom roku i po najpovoljnijoj cijeni otkupiti vaše vozilo.

Kada je u pitanju otkup starih vozila Beograd, Novi Sad i Niš ali i svi ostali gradovi u Srbiji mogu biti mjesto otkupa, tako da vaša lokacija ne predstavlja nikakvu prepreku za prodaju.

U zavisnosti od stanja vašeg automobila, sa agencijom možete sklopiti različit dogovor.

Otkup polovnih automobila

Ukoliko je vaš automobil u voznom stanju, nakon razgovora sa zaposlenim u agenciji u kojem ćete mu pružiti sve potrebne informacije o vozilu - brend i model automobila, starost, broj prethodnih vlasnika, pređenu kilometražu i ostale specifikacije, kao i trenutne kvarove automobila, dogovarate sastanak u najkraćem vremenskom roku.

Agent na osnovu informacija vrši procenu vrijednosti vašeg automobila i nudi vam određenu cijenu u zavisnosti od trenutnog stanja na tržištu. Ova cijena je uglavnom znatno povoljnija nego bilo koji drugi način prodaje vozila, te se najveći broj vlasnika bez razmišljanja odluče za prodaju svog automobila.

Ovo je upravo osnovna i najzastupljenija ponuda agencija za otkup automobila, i predstavlja najbrži i najprofitabilniji način da prodate svoje vozilo.

Otkup automobila na kilo

Osim klasične prodaje polovnjaka, agencije vrše i otkup vozila na kilo. Ovaj način prodaje najčešći je kod starih automobila, koji već duži vremenski period nisu u u voznom stanju već samo u garaži.

Kako vozilo nije u voznom stanju, agencije nude i transport automobila, te je ovo stavka o kojoj ne morate razmišljati. Ovo je način da zaradite novac od automobila za koji ste mislili da će završiti na otpadu.

Otkup havarisanih vozila

Ukoliko ste nažalost imali saobraćajnu nesreću u kojoj je vaše vozilo znatno oštećeno, i ono se može prodati.
Bez obzira na to da li je vozilo nemoguće popraviti ili je u tolikoj mjeri oštećeno da njegova popravka nije finansijski isplativa, agencije za otkup automobila nude otkup bez obzira na to koliko je automobil uništen.

Ovo je način da se riješite havarisanog automobila i istovremeno zaradite na njemu i na taj način pokrijete barem dio troškova za kupovinu novog prevoznog sredstva.

#2 Tradicionalna prodaja polovnog automobila putem oglašavanja

Svako je do sada barem jednom probao da proda svoj automobil preko oglasa. Ovo predstavlja tradicionalni način prodaje automobila - oglašavanje putom internet sajtova za prodaju, u novinama ili dijeljenjem i lijepljenjem letaka po gradu.

Ovo je način da stignete do velikog broja potencijalnih kupaca i među njima pronađete onog najboljeg. Međutim, problem da ovim vidom prodaje jeste taj što od trenutka postavljanja oglasa pa do samog pronalaska kupca, može proći dug vremenski period, pa ovo nije idealan način prodaje za one koji žele u što kraćem roku da prodaju svoj automobil.

Takođe, ovaj način prodaje podrazumijeva da vi kao prodavac sami odredite cijenu vozila, dok od kupaca možete očekivati da zatraže cijenu koja je niža od navedene.

Ovde je potrebno da razmislite koliko vam je hitna prodaja i da li ste spremni da prodate automobil za manju količinu novca ili ćete pak sačekati da naiđe kupac kojem u potpunosti odgovara cijena koju ste odredili.

Još jedan problem pri prodaji može biti i fizička lokacija kupca. U slučaju da je kupac udaljen od vas on može odustati od prodaje iz nekoliko razloga - nemogućnost da uživo vidi i isproba vozilo prije kupovine, novčana nadoknada koja je potrebna za transport automobila ili ponuda drugih automobila sličnih karakteristika na lokaciji bližoj kupcu.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan, te da ćete razmotriti ove opcije i izabrati najpogodniji način da zaradite od starog i tako doprinesete kupovini novog automobila.