NAJINTELIGENTNIJI ČOVJEK NA SVIJETU IMA SAMO 11 GODINA: DJEČAK IMA VEĆU INTELIGENCIJU I OD AJNŠTAJNA :: Semberija INFO ::

 

NAJINTELIGENTNIJI ČOVJEK NA SVIJETU IMA SAMO 11 GODINA: DJEČAK IMA VEĆU INTELIGENCIJU I OD AJNŠTAJNA


Jedanaestogodišnji Englez muslimanske vjeroispovijesti Jusuf Šah, prema Mensa IQ testiranju, najpametniji je čovjek na svijetu.

Šah je na testiranju sakupio 162 boda, što znači da toliko iznosi i njegov koeficijent inteligencije, a procenjuje se da su Albert Ajnštajn i Stiven Hoking imali IQ oko 160.
 
– Svi u školi misle da sam jako pametan, a ja sam oduvijek želio da znam da li sam među 2 odsto najboljih ljudi koji polažu test Mense – rekao je učenik šestog razreda iz Lidsa za Jorkšir Ivning Post.
 
Šah i njegovi roditelji odlučili su da će se on pripremati za Mensa test dok se istovremeno priprema za prijemne ispite za srednju školu.
 
– Težak je to ispit za koji se treba pripremiti – rekao je novinama njegov otac Irfan Šah.

– Samo smo nastavili da radimo ono što i inače radimo – ništa specifično za IQ test – dodao je.


 
– I dalje mu govorim da je “tvoj tata i dalje pametniji od tebe”. Sve to shvatamo olako. Čak i ako si talentovan, moraš biti najveći radnik – dodao je.
 
Jusuf, koji želi da studira matematiku na Oksfordu ili Kembridžu, pokazivao je znakove genijalnosti od svoje mladosti, rekao je Irfan.
 
– On jednostavno ima taj prirodni smisao za matematiku. Čak i njegovi školski učitelji, svaki put kad dobijemo školske izvještaje, kažu:

– Nemamo šta mi da ga učimo, sve već zna’ – zaključio je otac malog genijalca.

(Telegraf)