ŠTA SE DESI KADA UBACITE VLAŽNU MARAMICU U MAŠINU ZA VEŠ :: Semberija INFO ::

 

ŠTA SE DESI KADA UBACITE VLAŽNU MARAMICU U MAŠINU ZA VEŠ


Prosječna osoba potroši oko četiri sata nedjeljno na pranje veša, a iako moderne veš mašine većinu "posla" obavljaju same, rezultat pranja može se značajno poboljšati jednim jednostavnim trikom.
 
Ova metoda posebno je korisna za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i one koji posjeduju puno odjeće tamnih boja, a riječ je o stavljanju vlažne maramice u mašinu prije nego ubacite veš na pranje.
 
Rezultati će biti vidljivi odmah, te zaista premašuju očekivanja - odjeća će biti bez dlačica i kose, jer vlažne maramice djeluju kao "apsorber" za njih, piše "Bright Side".
 
Kako to ispravno uraditi?

Važno je pravilo da se na svaku mašinu za pranje veša (otprilike 7 do 8 kilograma veša) ne stavlja više od 3 vlažne maramice odjednom. Kad bubanj počne da se vrti, vlažne će se maramice umješati u odjeću i skupljati dlake i kosu, a kod svakog pranja koristite novu vlažnu maramicu koju ste izvukli iz pakovanja.
 
Ono što je važno je da vlažne maramice budu dovoljno čvrste i guste da se ne raspadnu tokom pranja veša, a to možete provjeriti tako da probate da ih pocjepate rukama. Ako ne uspijete ili vam je za to potrebno puno snage, dovoljno su čvrste.
 
Nikako nemojte koristiti papirne maramice umjesto vlažnih - one će se raspasti, a veš će imati još više mrvica i izgledaće još gore. Neće vam pomoći ni maramice za skidanje šminke.
 
Ako ne želite da odeća apsorbuje miris vlažne maramice, odaberite one antibakterijske ili bez mirisa, a možete staviti i više omekšivača koji će prikriti miris.

(NovostiMagazin - Nezavisne)