OD ZAVJESA I PODOVA ZAVISI IZGLED DOMA, EVO KAKO GA MOŽETE UČINITE LUKSUZNIJIM :: Semberija INFO ::

 

OD ZAVJESA I PODOVA ZAVISI IZGLED DOMA, EVO KAKO GA MOŽETE UČINITE LUKSUZNIJIM


Foto: Ilustracija
Provodimo mnogo vremena u svojim domovima, pa je važno kako se u njemu osećamo. U nastavku teksta smo vam otkrili par trikova zbog kojih će vaš dom izgledati luksuzno.

Za luksuzniji izgled doma trebalo bi da stvorite izgled svetlih i velikih prostorija. Način na koji okačite zavese može da ima ogroman uticaj na to kako vidite veličinu prostora. Da bi vaš prostor bio veći, obavezno okačite zavese bliže plafonu, a ne na okvir prozora.
 
Podovi


Još jedan element sobe koji može da učini da prostor bude veći ili manji su podovi ili tepisi. Različiti uzorci na vašem podu će promeniti percepciju prostora. Na primer, rešetkasti obrasci ili veliki kvadrati će učiniti da se vaš prostor izgleda šire, dok manji čine da se prostor oseća ograničenijim. Ako imate uske hodnike, koristite prostirku ili pod sa horizontalnim linijama da biste proširili prostor ili ako imate kratak hodnik, koristite vertikalne linije kako biste prostor učinili dužim. Ako je tepih u centru sobe, on uvek treba da bude dovoljno velik da sav nameštaj za sedenje može da ima "prednje noge" na ivici tepiha.

Ramovi

Odabir umetničkih dela ili okvira za fotografije prave veličine je ključ za postizanje dobrog osećaja razmera. Ukoliko se jedno ovakvo delo nalazi iznad kreveta širina dela treba da bude 60 do 70 odsto širine kreveta, kao i 60 do 70% visine zida iznad kreveta. Isti pristup treba da važi bilo gde u vašem domu.
Centralna tačka

U svakoj prostoriji trebalo bi da postoji nešto što će da vam pricuče pogled, bilo da se radi o umetničkom delu, jarkoj boji ili drugoj teksturi. Na primer, to može da bude svetlo obojen zid ili zanimljiv komad nameštaja. Ne zaboravite da ne pretrpate sobu sa više od jedne ili dve fokusne tačke jer to može da učini da prostor izgleda neuredno. Takođe je ključno da ste sigurno da se sve u prostoriji nalazi gde treba, piše Metro.

(superzena.b92)