"SA BUBOM SE IDE SVUDA" SAŠKA GA NE BI DALA NI ZA ŠTA NA SVIJETU :: Semberija INFO ::

 

"SA BUBOM SE IDE SVUDA" SAŠKA GA NE BI DALA NI ZA ŠTA NA SVIJETU


Foto: Ilustracija
Nekada su Folksvagenove "bube" bile glavno prevozno sredstvo i mogli smo da ih vidimo dok samouvjereno krstare po ulicama, a sada ove simpatične automobile srećemo samo na sajmovima i izložbama oldtajmera.
Za Aleksandru Pavlović (27) iz Šapca “buba” je više od prevoznog sredstva, ona je možda i jedina djevojka u Srbiji i okolini koja je vlasnik, vozač i majstor za ove Folksvagenove oldtajmere.

Za druge je “Folksvagenov” kombi za vlasnicu je “buba bus”. Ima 40 godina i zovu ga “Saškina dnevna soba”.
U njemu je sve, od šminke do alata. Da bi sredila jedini automobil koji je željela Aleksandra u radionici nije štedila ruke, vrijeme, ni truda, piše “RTS”.

– Sređivala sam ga godinu i po dana sa tatom i bratom. Najteže, ali to su bile i najslađe muke provoditi po cijeli dan u garaži, šmirglajući, biti u prašini. Sve sam ovo sama opremila. Stočić za šminkanje, tabure sam našla na buvljaku, materijal za zavjese sam kupila i sama ih šila, krevet dodatno tu stavila – objašnjava Aleksandra izgled svog “buba busa”.

Od skupova oldtajmera do gradskih ulica, kuća putujuća i mlada šabačka menadžerka i preduzetnica su prepoznatljive.



– Buba je moj prijatelj i moj drugi dom. Sa “bubom” se ide svuda. I na more, i na zabave, na svadbe, prodavnicu. Apsolutno svuda. Apsolutno ga nikad ne bih prodala, jer je to nešto što volim, uživam, to je ono što sam ja i što vladam ovim putevima –  dodaje Šapčanka.

Uskoro će završiti i svoju, kako kaže, “bubicu”. Zanat je ispekla odrastanjem u porodičnoj radionici.
Prije kupi stari deo za auto nego nove cipele.

– Prava muka je bilo naći alnaser koji je ispravan. Karburator mi je zadavao problema jer je bio zapušen, ali i to sam pročistila, jedino još ponekad zavitlava ova bubina sa koje često zna da spadne kabal u toku vožnje, ali i to ću srediti – otkriva Aleksandra Pavlović.

Šlep služba joj ne treba. Preko 130 kilometara na sat nema gdje ni da vozi. Drugi auto ne želi. Uloženo odavno ne broji. Umjesto klime – leptir stakla, za Sašku – stil ispred komfora.

– Buba definitivno nema servo volan, ali ja zato imam bicepse – hvali se Aleksandra.

Srpskainfo(RTS)