KINEZ PREVOZIO AUTO NA BICIKLU (VIDEO) :: Semberija INFO ::

 

KINEZ PREVOZIO AUTO NA BICIKLU (VIDEO)


Foto: Ilustracija
NA videu koji kruži internetom vidi se očito sportski i štednji orijentisan Kinez koji transportuje automobil na biciklu, izbjegavajući tako da se osloni na usluge uobičajene logističke podrške u vidu šlep službe, pištu tamošnji mediji.

Filmić je snimljen u prijestonici provincije Hejlongđijang, to jest u gradu Harbinu na sjeveru Kine. Potez bicikliste je vrijedan divljenja, čak i uz spoznaju da nije prevozio golemi krosover već kompaktan, mali automobil. Za tako nešto je potrebno i obilje fizičke snage, a lokalna štampa prenosi da je moćni biciklista po profesiji đubretar koji radi očigledno i honorarno jer je neobičnoj vožnji pristupio na poziv stranke.

Veoma je vjerovatno da je automobil bio spreman za put u vječna lovišta, s obzirom na to da su mu svi teški elementi sklonjeni s karoserije, što bi značilo da se na plećima bicikle i kvadricepsa đubretara našao teret dostojan karoserije i šasije vozila, na koji način podvig postaje manje impresivan. Ali, čak i tako, teret koji je prevezen je zaista prekomjeran, kako sa aspekta gabarita, tako i mase.

Upitan je i način pričvršćivanja vozila koje drže nekoliko tananih traka, pa je rizik od ispadanja tovara ili prevrtanja na stranu bicikla sasvim realan. Na snimku deluje da je vozač prilično samouvjeren, odnosno nesvjesan mogućih neželjenih epiloga.


Komentatori na društvenoj mreži YouTube gđe je i objavljen snimak, iskazali su oduševljenje kako fizičkom spremom vozača, tako i sposobnostima samog dvotočkaša. Bilo je tu i šaljivdžija koji su pisali da je automobil pun putnika, ali je najviše „duhovitosti“ izrečeno u pokušaju da se aludira na uštede usljed visokih cijena naftnih derivata. Ne čudi, video je prenio američki kanal NovThis.

(AutoRepublika)