LEGENDARNI RONALDO BICIKLOM KRENUO NA HODOČAŠĆE DUGO 500 KM :: Semberija INFO ::

 

LEGENDARNI RONALDO BICIKLOM KRENUO NA HODOČAŠĆE DUGO 500 KM


Foto
Jedan od najboljih brazilskih fudbalera svih vremena Ronaldo (45) krenuo je u nedjelju na 500 km dugačko putovanje biciklom od Valjadolida do Santijaga de Kompostele kako bi održao obećanje koje je dao u slučaju da se njegov klub vrati u Primeru.

Ronaldo, koji je 2018. postao većinski vlasnik Valjadolida, obećao je da će ako se njegov klub vrati u Primeru, hodočasničku rutu od Valjadolida do Santijaga de Kompostele proći u pet etapa sa svojom suprugom Selinom Loks.

Valjadolid se nakon jedne drugoligaške sezone vratio u Primeru osvojivši drugo mjesto u Segunda Division, a Ronaldo i njegova supruga su u nedjelju krenuli na put sa stadiona "Hoze Zorilja", piše Slobodna Dalmacija.

"Obećao sam da ću, ako se vratimo u Primeru, odraditi 'Kamino de Santijago'. Učiniću to biciklom jer ne mogu trčati", rekao je Ronaldo i dodao:

"Biće divno. Znam da ću se fizički namučiti, ali to će biti nezaboravno iskustvo".

U razgovoru za "El Norte de Castilla", Ronaldo je promociju Valjadolida u Primeru stavio odmah do trijumfa brazilske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2002. u Japanu i Koreji.

Bivši napadač Real Madrida i Barselone, Intera i Milana... završio je Svjetsko prvenstvo kao najbolji strijelac turnira sa osam golova, a dva je postigao u finalu protiv Njemačke.

(Nezavisne)