ISTINA O LEGENDARNIM "KAMIONDžIJAMA" :: Semberija INFO ::

 

ISTINA O LEGENDARNIM "KAMIONDžIJAMA"


Foto
Iako su likovi koje su tumačili Pavle Vujisić i Miodrag Petrović Čkalja u seriji "Kamiondžije", Paja i Jare bili nerazdvojni, malo ko zna da se glumci privatno uopšte nisu slagali.

Naime, njihov odnos van snimanja je bio jako loš, a o tome je prije nekoliko godina govorila i Mirjana Vuisić, supruga legendarnog Pavla.

– Ja Čkalju nikad nisam upoznala. Kad malo bolje pogledate Čkalju i Pavla, vidjećete da je to nemoguća fuzija. Čkalja je stopostotni glumac i do krajnjih granica je išao u svojoj glumi. Pavle uopšte nije bio glumac. Znao je reći: “Ja se samo ponašam.” I istina je, cijelog se života ponašao – rekla je Mirjana u knjizi “Posle fajronta”.

Čkalja je glumio i preglumljivao, a Pavle je zbog toga ključao. Kada je Televizija Beograd desetak godina posle serije i filma “Kamiondžije” žejlela da snimi nastavak “Kamiondžije opet voze”, nije htio ni da čuje. Prvi put je prihvatio samo da bi se vidjela razlika, da pokaže šta je gluma, ali drugi put nije dolazilo u obzir, navodi se dalje.

– Ubjeđivali su ga godinu dana. Kako sam ja u tom trenutku počela da gradim imanje, koje se i njemu dopalo, premjerio je plac, izračunao koliko će koštati ograda i tražio honorar od 110.000 dinara. Producenti su poludjeli jer je maksimalni honorar za glavne glumce iznosio 12.000 i nije postojala zakonska mogućnost da mu daju više. Samo je odmahnuo rukom. Onda su oni pronašli način da naprave videokasete koje će se prodavati gastarbajterima i osigurali mu traženi novac  – kazala je ona.

Ali, Pavle je imao novi zahtjev, da se i Čkalji mora podići honorar bar na 50 hiljada. Tako je snimljen nastavak “Kamiondžija”.

(Blic)