„KUĆA DOBRIH TONOVA“ IZ SREBRENICE :: Semberija INFO ::

 

„KUĆA DOBRIH TONOVA“ IZ SREBRENICE


Šalju milion razloga za ljepši svijet
Još jednom pjesmom „Kuća dobrih tonova“ iz Srebrenice šalje univerzalne poruke kojima se promovišu ljudske i društvene vrijednosti koje su danas često zaboravljene.
Danas imamo puno toga što nas može obeshrabriti i oboriti na koljena kada su vrijednosti poštovanja, tolerancije, zajedništva, mira poljuljane.
 
No međutim, uvijek imamo barem jedan razlog zbog kog se moramo potruditi da svijet učinimo boljim mjestom i zbog toga svakodnevno trebamo da podijelimo bar jedan razlog zbog čega ne smijemo odustati i zašto je važno da dođemo do cilja i ispričamo svoju dobru priču.
 
Pjesma „Million Reasons“ (Lady Gaga)  doživjela je obradu u izvođenju članica ansambla „Kuće dobrih tonova“ koje su ovim izvođenjem ispričale svoju priču.
 
Najljepšu priču zasnovanu na principima univerzalnih društvenih vrijednosti i načelima multietničnosti punih jedanaest godina priča „Kuća dobrih tonova“.
 
Video za pjesmu potpisuje Alen Hadžić Morris, a muzički aranžman „Kuća dobrih tonova“.
 
Misija „Kuće dobrih tonova“ u Srebrenici je da grad učini boljim i da djeci i mladima u Srebrenici, Bratuncu, Potočarima i onima koji žive u udaljenim ruralnim sredinama omogući pristup kvalitetnim znanjima, vještinama i sadržajima.