POKRENUTA PETICIJA ZA ZABRANU EMITOVANjA BAKE PRASETA NA YOUTUBE-U :: Semberija INFO ::

 

POKRENUTA PETICIJA ZA ZABRANU EMITOVANjA BAKE PRASETA NA YOUTUBE-U


Na sajtu "peticije.online" pokrenuta je peticija za zabranu emitovanja Baka Praseta na Jutjubu! Ova peticija, kako navode autori, pokrenuta je zbog vređanja i "bulinga" nad drugim jutjuberima i ljudima.

- U ime nemilog događaja koji se desio kada je mlada jutjuberka podigla ruku na sebe zbog buling nasilja, vređanja, ponižavanja i pretnji, molim sve ljude da potpišu peticiju da se zabrani pojavljivanje Baka Praseta, jer njegovi video snimci proizvode mržnju i prkošenje - stoji u opisu peticije, koju je do sada potpisalo skoro 8.400 ljudi.
Naime, samoubistvo srpske influenserke i jutjuberke Kristine Kike Đukić (21) otvorilo je pitanje nasilja, vređanja i ponižavanja na društvenim mrežama, a javnost se možda po prvi put ozbiljno zapitala i ko su uzori današnjoj omladini.

Baku Praseta su mnogi u javnosti označili kao jedan od najodgovornijih za nasilan i neprimeren sadržaj na društvenim mrežama, a ovo smatraju i potpisnici peticije koji su mahom komentarisali da "nastupi" Bake Praseta na društvenim mrežama negativno utiču na kreiranje ličnosti mladih i dece u Srbiji i da mu zbog toga treba zabraniti da se ovim poslom bavi.

- Ovog čoveka smatram odgovornim za uništavanje života na desetine mladih ljudi, a pored toga i kao primer bahatosti, primitivnosti i nevaspitanosti - napisao je jedan od potpisnika peticije, dok je drugi dodao da Baki Prasetu i njemu sličnima treba zabraniti "da srozavaju moralne vrednosti, zaglupljuju i uništavaju mlade mozgove".

- Pored sajber bulinga i prozivanja ljudi na internetu, smatram da ovakvi kanali kakve propagira dotični jako loše utiču na omladinu, posebno decu koja tek ulaze u pubertet, jer se u tim emisijama apsolutno ništa pametno ne dešava. Iako se promoviše kao humor, taj "humor" je na vrlo prizmenom nivou i mahom se svodi na dranje, pravljenje grimasa i neandertalsko glupiranje. Onaj ko pravi ovakve sadržaje ni ne zna ništa drugo da radi do da peca laku zaradu preko dece - napisao je jedan od potpisnika peticije.

Podsetimo, Baka Prase je priveden prošlog petka na saslušanje u SBPOK pod sumnjom da je izvršio internet nasilje.

Izvor: Kurir