Par koji je ostao simbol vječne ljubavi :: Semberija INFO ::

 

Par koji je ostao simbol vječne ljubavi


Postoje bračne ljubavi koje su vanvremenske i koje služe za primjer svima, ljubavi koje su dokaz rečenice koju svi izgovaraju pri stupanju u brak, ljubavi za cijeli život. Milena Dravić i Dragan Nikolić su imali takvu ljubav.

Pokojni Dragan Nikolić i Milena Dravić bili su jedan od najljepših parova na glumačkoj sceni. Jugoslavija je tada bila ponosna na to što su se voljeli jako i tako lijepo, a sve je počelo sasvim jednostavno, mnogi bi rekli sudbinski. U vrijeme kada su se sreli, ona je već bila glumačka zvijezda, a on je tek počinjao karijeru.

Milenu i Dragana spojio je film. Upoznali su se na snimanju filma „Horoskop“ 1969. godine, a dvije godine kasnije, tokom snimanja filma „Kako su se volele dve budale“ su se i vjenčali. Vjenčali su se poslednjih dana decembra 1971. godine, ali, nažalost, poslije 45 godina braka rastavila ih je Gagina smrt.

Milena se u jednom intervjuu prisjetila kako je to sve izgledalo. Izjavila je da su snimali u Zvezdarskoj šumi dramu Duška Radovića „Kako su se volele dve budale“. U pauzi za ručak Dragan i ona su otišli do Opštine Vračar i vjenčali se. Kuma im je bila njihova prijateljica, svima vrlo dobro poznata, vrsna glumica Seka Sabljić. Kada su zvanično postali bračni par, otišli su na ručak da to i proslave. Nakon ručka vratili su se u Opservatoriju na Zvezdari i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo. Zanimljivo je što nemaju nijednu fotografiju sa vjenčanja, jer ih niko nije fotografisao.

Nikolić, koji je tri godine mlađi od nje, postao je popularan tek dvije godine kasnije, sa jugoslovenskom hit serijom „Otpisani“. Da su stvoreni jedno za drugo, odmah se vidjelo u šou-programu „Obraz uz obraz“, kojim su sedamdesetih osvojili srca svih nas.

U rijetkim prilikama, kada su javno pričali jedno o drugome, uvijek su isticali da im je bračni drug najveća podrška, ali i najstroži kritičar.

„Za brak koji traje četiri decenije može da se nađe više razloga da se on prekine, nego da opstane. Ali, najlakše je nešto presjeći i završiti, mnogo je teže boriti se da se brak sačuva. Ponekad i mala svađa može osvježiti dan. Ponekad je potrebno biti i ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi“, rekao je Dragan.

Njih dvoje su veoma uspješno štitili svoju privatnost iako se oboje ubrajaju među najveće glumačke zvijezde. Čini se da su godinama stekli naviku da zaštite svoj privatni život. Gaga Nikolić, koji je uvijek bio izuzetno duhovit, jednom prilikom je prokomentarisao govorkanja o njihovom braku rekavši da je jedno vrijeme poznanike na ulici umjesto sa „dobar dan“, pozdravljao riječima „još smo zajedno“.

Par nikada nije imao djecu, a Gaga je jednom prilikom otkrio i zbog čega.

„Biti roditelj je jedno iskustvo i nešto što je potrebno svakom živom biću zbog nastanka vrste. Smatram da je to što nemamo djecu veliki nedostatak, ne mana, ali jednostavno je tako. To nam daje šansu da svu djecu gledamo kao svoju. Mi imamo našu malu nećakinju Ivu. Ona nam je nadoknadila sve ono što mi nismo imali i oko nje se okreće cijeli naš svijet“, rekao je Dragan prije 12 godina u jednom intervjuu.

Velika ljubav dočekala je i starost. Na njihovom primjeru može da se uči. Kako je sama Milena jednom prilikom rekla, njihova ljubav je bila i ostala mnogo više od onoga što je napisano o njima i ostala je uvijek ponosna na ono što su imali. Imali su jednu od onih ljubavnih priča zbog kojih ponovo povjerujete u pravu ljubav, koja može da traje cijeli život, a sve je počelo sasvim slučajno.

Iako su nas napustili, njihov lik će nastaviti da živi i bude prisutan među srpskim narodom. Njihova priča će zauvijek biti primjer prave i velike ljubavi koja traje do poslednjeg daha.

Semberija info - Lj. Božić