WhatsApp razmjenjuje blizu 100 milijardi poruka svakog dana :: Semberija INFO ::

 

WhatsApp razmjenjuje blizu 100 milijardi poruka svakog dana


WhatsApp je jedna od najpopularnijih platformi za razmjenu poruka širom sijveta, a i dalje konstantno raste i unapređuje se.
 
Facebook CEO Mark Zuckerberg je tokom ove nedjelje objavio da WhatsApp sada isporučuje blizu 100 milijardi poruka svakog dana. Ti je kasnije potvrdio i šef WhatsApp odeljenja Will Cathcart.
 
WhatsApp je jedna od najpopularnijih platformi za razmjenu poruka širom svijeta, a i dalje konstantno raste i unapređuje se. Facebook CEO Mark Zuckerberg je tokom ove nedelje objavio da WhatsApp sada isporučuje blizu 100 milijardi poruka svakog dana. Ti je kasnije potvrdio i šef WhatsApp odjeljenja Will Cathcart.
 
Rekord od 100 milijardi poslatih poruka, WhatsApp je ostvario tokom prethodne novogodišnje noći, ali je u međuvremenu popularnost platforme i angažovanje korisnika doživelo veliki rast. Sada se svakog dana u proseku razmjenjuje blizu 100 milijardi poruka na platformi.
 
Poređenja radi, tokom 2014. godine WhatsApp je razmjenjivao 50 milijardi poruka dnevno, sa korisničkom bazom od 500 miliona. Šest godina kasnije, WhatsApp ima preko dvije milijarde korisnika, a najveća tržišna pokrivenost je u Indiji.
 
WhatsApp se već izvjesno vrijeme bori protiv širenja dezinformacija, a posljednjih nekoliko mjeseci kompanija je preduzela značajne korake na ovom polju. U avgustu je pokrenuta nova alatka, pod nazivom "Search the web", koja korisnicima omogućava da brzo pronađu informacije o primljenim linkovima sa veba. Aplikacija je takođe limitirala broj visoko proslijeđenih poruka na samo jednu osobu ili grupu u istom trenutku.