U AUTOMOBILU SAMO DVOJE, U AUTOBUSU SVAKO DRUGO SJEDIŠTE PRAZNO :: Semberija INFO ::

 

U AUTOMOBILU SAMO DVOJE, U AUTOBUSU SVAKO DRUGO SJEDIŠTE PRAZNO


Svi koji ovog ljeta odluče da putuju u Grčku na odmor moraju znati da u ovu zemlju ne mogu ući ukoliko se u automobilu nalaze više od dvije punoljetne osobe, znači vozač i jedan putnik'', propis je grčkog ministarstva turizma.

Jedini izuzetak biće porodice sa maloljetnom djecom. Stroge mjere propisane su i za autobuse, u kojima će se broj putnika smanjiti za 50 odsto, znači svako drugo sjedište mora da bude prazno.Tokom cijelog putovanja turisti će morati da nose zaštitne maske, a klima u autobusima neće smjeti da se uključuje.

Prema novim grčkim propisima, putnici u autobusima sjedeći sami na po dva sjedišta da bi se ispoštovala ,,socijalna distanca''.

Tako će autobusi od 50 mjesta smjeti da prevoze najviše 25 putnika, dok će autobusi na sprat, umjesto 70 putnika moći da prevoze 35 putnika.

U autobusima je obavezno i nošenje zaštitnih maski tokom cijelog putovanja. Na vratima mora biti obezbijeđeno dezinfekciono sredstvo za putnike i osoblje, a preporuka je da se postave paravani od pleksiglasa kojima će vozači biti potpuno odvojeni od putnika. Dodatno, vozači autobusa neće smjeti da uključuju klima uređaje, već će se vozilo prirodno provjetravati otvaranjem prozora ili šibera. Rigorozne mjere moraće da se poštuju i u kombijima i minibusevima. Prema propisima, kod vozila koja imaju sedam sjedišta maksimalan broj putnika biće dva plus vozač! Vozila sa devet sjedišta moći će da prime pored vozača još tri putnika.