FRIZERSKO-KOZMETIČKI SALON ,,BEAUTY STUDIO BY Dijana S" BIJELjINA - Note glamura, elegancije i ženstvenosti :: Semberija INFO ::

 

FRIZERSKO-KOZMETIČKI SALON ,,BEAUTY STUDIO BY Dijana S" BIJELjINA - Note glamura, elegancije i ženstvenosti


Trodnevna modna čarolija, 41. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, ponudila je kvalitet i eleganciju najnovijih kolekcija bh. dizajnera i dizajnera iz regiona. Za estetski dio pripreme bilo je zaduženo pet frizersko-kozmetičkih salona, a među njima i bijeljinski ,,Beauty studio by Dijana S".
-Ova modna revija je fenomenalno propraćena, a mi možemo da se pohvalimo da smo dobili veliki aplauz i puno dobrih kritika, kaže frizer šminker Dijana Stevanović, vlasnica salona ,,Dijana S“. Dijana je sa svojim timom radila frizure i šminku manekenkama koje su na reviji nosile kolekciju mlade dizajnerke Meline Ajanović, rođene u Foči, koja danas živi i radi u Njemačkoj. Melininu kolekciju nosilo je 25 manekenki, a kako je Dijana ocijenila da je najbolje da svaka od njih ima frizuru koja je dobro usklađena sa odjećom koju nosi, taj zadatak je bilo teško da uradi u kratkom roku sama sa svojim sedmočlanim timom, pa joj je u pomoć priskočio bijeljinski frizer Nemanja Stupar. -Manekenke koje su nosile večernje haljine imale su podignute svečane frizure, a one koje su nosile kolekciju svilenog donjeg rublja i bade mantila imale su fruzure u stilu 20-ih godina prošlog vijeka. Inače, modni stilisti frizure 20-ih ocjenjuju kao oličenje stila, elegancije i ženstvenosti, navodi Dijana koja se dokazala kao majstor tehnike oblikovanja kose. 

Ona se ovom prilikom posebno zahvalila studiju ,,Nemanja“  na nesebičnoj pomoći, naglašavajući da se  bijeljinski frizeri međusobno podržavaju, zajedno putuju i edukuju se, te da tu nema mjesta nizakakvu sujetu. Kako je dodala, ponosna je i što su uspjeli da naprave mali esnaf frizera u našem gradu. 

Dašak orijenta u Bijeljini

Frizersko-kozmetički salon ,,Beauty studio by Dijana S", smješten u Majevičkoj ulici na broju 131, jedinstven je kutak u kom dame mogu da se posvete sebi, dodatno se njeguju i istaknu svoju ljepotu. Ovaj salon otvorila je Dijana Stevanović prije pet godina, po povratku iz ratom zahvaćene Libije.-Provela sam 16 godina radeći u arapskim zemljama, prvenstveno u Libiji, a po povratku u Bijeljinu odlučila sam da sličan studio kakav sam imala u Libiji otvorim u Bijeljini, te tako u svoj rodni grad prenesem dašak orijenta, priča Dijana Stevanović u čijem se frizersko-kozmetičkom studiju Bijeljinkama nudi širok spektar usluga među kojima ima i nekih noviteta koji im do sada nisu bili na raspolaganju. Kad je riječ o kozmetičkim uslugama, to je permanentna šminka i profesionalno šminkanje, a njene usluge su posebno tražene kad je riječ o spremanju mlade za svadbu, a koliko je u tome dobra najbolje potvrđuje to da je Dijana prije dvije godine za svadbu pripremila katarsku princezu. 

Edukacija je tajna uspjeha 

Dosta putujem po svijetu, jako puno ulažem u svoj rad, jer bez kvalitetne  edukacije ovaj posao ne može kvalitetno da se radi, ističe Dijana Stevanović. Ona je nakon završene frizerske škole u Bijeljini pohađala akademiju za frizere u Londonu. Učila je od poznatih majstora ovog posla i ima, kako kaže, sertifikate od svih poznatijih svjetskih frizera. U  Milanu je učila od Mounira, u  Tirani od Maria Dedivanovića, u Berlinu od Romeu Felipea, u Moskvi od Džonija Ramireza, a u Londonu od Gaja Tenga. Danas u svom salonu nudi spoj vrhunskih preparata i dugogodišnje iskustvo, te izuzetno zanimljiv prostor u čije uređenje su uneseni segmenti ličnosti same vlasnice. Ovaj salon, baš kao i njegova vlasnica, ima priču. Zakoračite u njega, sigurni smo da nećete ostati ravnodušni.

M.R.