MED OD BUNDEVE :: Semberija INFO ::

 

MED OD BUNDEVE


Da biste očistili jetru nakon teških lijekova, hepatitisa i drugih bolesti, najbolje je da koristite bundevin med
Kao što znate, med je jedan od najmoćnijih imunostimulirajućih sredstava koji se bore protiv svih vrsta virusa i bakterija, a preporučuje se i kod gastrointestinalnih bolesti.

Ako pomiješate bundevu sa medom, dobićete zaista ljekovit efekat na tijelo. Tako se korisna svojstva bundeve sa medom mogu koristiti u borbi protiv kamena u bubregu i pijeska u žuči.
 
Kako napraviti bundevin med?
Uzmite veliku bundevu, tešku oko 9 kg, ogulite je i sameljite je na mlinu za meso zajedno sa jezgrom i sjemenkama. U dobijenu kašu dodajte 5 kg meda i izmiješajte. Ostavite da odstane 10 dana, na tamnom mjestu i to uz redovno miješanje. Jedanaesti dan procijedite tečnost kroz gazu, a kašu bacite. Sok pijemo po 50 ml, tri puta dnevno i to 30 minuta prije obroka. Ovaj lijek se koristi za obnovu jetre poslije teške bolesti ili posle upotrebe jakih lijekova.

Drugi način pravljenja meda
Uzmite bundevu srednje veličine. Odsijecite joj vrh, toliko da možete doći do središnjeg dijela bundeve. Očistite je od sjemenki. U njenu utrobu sipajte bagremov med, pa onim vrhom poklopite bundevu.

Ostavite je na tamnom mjestu, na sobnoj temperaturi tokom 10 dana. 11. dan započnite liječenje 1 kašikom i to 3 puta dnevno pola sata prije jela. Uzimajte bundevin med 20 dana.

Da biste obnovili rad crijeva, uklonili toksine iz organizma, možete koristiti ovaj med kao dodatak jelima.
Bundeva u kombinaciji sa medom pomoći će vam da se nosite sa nesanicom i povećanim mentalnim stresom.
Lijek ne mora biti gorak i ružan. Bundeva sa medom je izuzetno ukusan proizvod koji liječi cijelo tijelo.
Bundeva se još koristi i kod liječenja anemije, kardiovaskularnih bolesti, edema, gojaznosti. Lako se apsorbuje u organizmu i predstavlja ključnu hranu za bebe.