Subaru po sporazumu sa Teslom u Sjevernoj Americi prelazi na NACS standard punjenja :: Semberija INFO ::

 

Subaru po sporazumu sa Teslom u Sjevernoj Americi prelazi na NACS standard punjenja


I Subaru se pridružio rastućem spisku proizvođača automobila koji prihvataju Sjevernoamerički standard punjenja (NACS) kroz nedavni sporazum sa Teslom.

Ovaj industrijski standard će naći svoju primjenu u Subaru električnim vozilima koja će se pojaviti na tržištu Sjeverne Amerike počevši od 2025. godine.

Prema najavi, NACS priključci će se koristiti u "nekim EV-ovima u Sjevernoj Americi poslije 2025. godine". To znači da će Subaru i dalje nuditi EV sa CCS (Combine Charging Sistem), iako će oni takođe moći da priključe NACS punjače od 2025. nadalje, koristeći adaptere koji su trenutno u razvoju.

Subaruovo partnerstvo sa Teslom otvara vrata za NACS kompatibilne modele za pristup preko 15.000 Teslinih superpunjača širom Sjeverne Amerike. Ova strategija je u skladu sa rastućim trendom među velikim proizvođačima automobila, uključujući Hondu, Toyotu, Lexus, Hyundai, Genesis, Kiju, Ford, GM, Nissan, BMW, Mini, Rolls-Royce, Mercedes-Benz, Jaguar, Fisker i Rivian.

Japanski proizvođač je inače nedavno intenzivirao svoju strategiju elektrifikacije, otkrivajući planove za uvođenje osam novih potpuno električnih modela u narednim godinama.

Subaru ima za cilj da BEV vozila čine 50 odsto svoje globalne prodaje 2030. godine, sa sličnim ciljem za Sjevernu Ameriku koja je njegovo najveće tržište, navodi "AutoBlog".

(Nezavisne)