Najpovoljnije avionske karte - 8 evropskih gradova koje vrijedi posjetiti ovog proljeća :: Semberija INFO ::

 

Najpovoljnije avionske karte - 8 evropskih gradova koje vrijedi posjetiti ovog proljeća


Evropa je kontinent koji krase mnoge stare i vrijedne kulture i koji turistima nudi bezbroj destinacija za istraživanje.

Od šarmantnih primorskih gradova do užurbanih metropola, ima ponešto za svakoga. U ovom članku ćemo vam predstaviti 8 evropskih gradova koje svako treba da posjeti bar jednom u životu, ali pogotovo u narednom periodu, usred veoma povoljnih cijena letova sa beogradskog aerodroma, do kog se kolima stiže za svega dva sata.

Na vama je samo da istražite ponudu, bukirate let i spakujete kofer. Imajte u vidu da možete obezbijediti sigurno mesto za parking na aerodromu i uživati u potpunosti u svom odmoru!

#1 Nica, Francuska - od 23€



Poređali smo destinacije od najjeftinijih karata ka skupljim radi vašeg lakšeg snalaženja, te je tako Nica dospjela na prvo mjesto liste.

Otkrili smo da je najpovoljnija karta u jednom smjeru za Nicu svega 23€!

Nica je zapanjujući grad koji se nalazi na francuskoj rivijeri, poznat je po svojim tirkiznim vodama, živopisnim tržnicama i atmosferi. Jedna od najpoznatijih znamenitosti u Nici je Promenade des Anglais, zapanjujuće šetalište koja se proteže duž obale Sredozemnog mora i pruža prekrasan pogled.

Ostale atrakcije koje morate videti u Nici uključuju Matisov muzej, koji prikazuje radove poznatog umetnika, i zadivljujući Castle Hill sa kojeg se pruža panoramski pogled na grad. Posjetioci bi takođe trebalo da posjete pijacu Cours Saleia, gdje mogu da probaju lokalne delicije i kupe suvenire i predmete ručne radinosti.

Sa svojim zadivljujućim plažama, šarmantnim starim gradom i živahnom atmosferom, Nica je idealna destinacija za proljećno putovanje!

#2 Rim, Italija - od 25€

Znate kako kažu, svi putevi vode u Rim, zar ne?

A posebno je privlačno kada su ti putevi jednostavni i povoljni! Najjeftinija karta u jednom smjeru sa aerodroma Nikola Tesla iznosi svega 25€.

Rim je grad pun istorije, sa drevnim ruševinama i spomenicima iza svakog ugla. Koloseum, najveći amfiteatar na svijetu, jedna je od najpoznatijih znamenitosti grada i nezaobilazna atrakcija za ljubitelje istorije. Rimski forum, koji se nalazi u blizini, je veliki kompleks ruševina koji nudi uvid u drevnu prošlost grada. Posjetioci bi takođe trebalo da posjete Vatikan, mali grad-državu koji je dom nekih od najpoznatijih svjetskih znamenitosti, uključujući Sikstinsku kapelu i baziliku Svetog Petra.

Druge atrakcije koje morate videti u Rimu uključuju fontanu di Trevi, u koju obavezno morate baciti novčić i zamisliti želju, kao i Panteon i šarmantno naselje Trastevere.

#3 Malta - od 25€

Malta je mala ostrvska država koja se nalazi u Sredozemnom moru, poznata po svojoj zadivljujućoj arhitekturi, kristalno čistim vodama i bogatoj istoriji.

Ovog proljeća ili ljeta trebalo bi je posjetiti ukoliko već niste jer su cijene avionskih karata veoma povoljne i kreću se već od 25€!

Glavni grad, Valeta, nalazi se na Uneskovoj listi svjetske baštine i ima zadivljujuću baroknu arhitekturu iz 16. vijeka. Posjetioci bi takođe trebalo da pogledaju drevne hramove Hagar Kim i Mnajdra, koji datiraju iz praistorijskog doba, i utvrđeni grad Mdina, sa kojeg se pruža prekrasan pogled na okolinu.

Plava laguna, koja se nalazi na ostrvu Komino, nezaobilazna je posjeta svima koji žele da plivaju u kristalno čistim vodama i uživaju u zadivljujućim prirodnim pejzažima, a preporučujemo vam da ako vas put navede obiđete i Popeye Village, mali zabavni park posvećen mornaru Popaju! Još jedna specifičnost Malte je ta da je ona pri vrhu mjesta sa najčistijom vodom.

#4 London, Ujedinjeno Kraljevstvo - od 28€

London je živahan grad koji nudi obilje atrakcija i iskustava za posjetioce.

Činjenica je da vam je za posjetu Engleskoj potrebno nešto više novca i važeća viza, ali ukoliko uštedite na avionskoj karti i pronađete smještaj malo dalje od centra grada, možete se prelijepo provesti uz umjeren budžet!

Najpovoljnija karta u jednom smjeru za London košta svega 28€!

Grad je dom nekih od najpoznatijih svjetskih znamenitosti, uključujući Big Ben, Londonsku kulu i Bakingemsku palatu. Posjetioci bi takođe trebalo da posjete Britanski muzej, u kome se nalazi preko 8 miliona predmeta i jedan je od najvećih svjetskih muzeja. Ostale atrakcije koje morate vidjeti u Londonu su muzej umjetnosti Tejt modern, pozorišni kvart Vest End i šarmantna tržnica Kamden.

Sa svojom bogatom istorijom, zadivljujućom arhitekturom i živahnom atmosferom, London je destinacija koju morate posjetiti za svakoga ko putuje u Ujedinjeno Kraljevstvo.

#5 Pariz, Francuska - od 35€

Pariz, poznat i kao "Grad svetlosti", je romantična i zapanjujuća destinacija koja nudi ponešto za svakoga, a možete kupiti kartu za njega za svega 35€!

Ajfelova kula, najpoznatija gradska znamenitost, je obavezna za posjetiti za svakoga ko putuje u Pariz. Posjetioci takođe treba da posjete muzej Luvr, u kome se nalaze neka od najpoznatijih svjetskih umjetničkih djela, uključujući Mona Lizu.

Ostale atrakcije koje morate vidjeti u Parizu su katedrala Notre-Dame, šarmantni kvart Monmartr i Luksemburški vrt. Sa svojom zadivljujućom arhitekturom, svjetski poznatom kuhinjom i romantičnom atmosferom, Pariz je destinacija koju morate obići bar jednom u životu!

#6 Barselona, Španija - od 35€

Barselona je živahan grad koji nudi ponešto za svakoga, a karte za polaske s beogradskog aerodroma mogu se pronaći već od 35€.

Grad je poznat po svojoj zadivljujućoj arhitekturi, prije svega dijela Antonija Gaudija, uključujući kultnu katedralu Sagrada Familija i upečatljivi park Guel.

Posjetioci takođe treba da posjete Gotičku četvrt, šarmantno naselje sa uskim ulicama, prelijepom arhitekturom i mnoštvom prodavnica i restorana.

Barselona je poznata i po svojim plažama, a plaža Barseloneta je jedna od najpopularnijih. Nemojte propustiti priliku da je posjetite ukoliko idete u proljeće ili ljeto u Barselonu! Ostale atrakcije koje morate vidjeti u Barseloni su Pikasov muzej, Magična fontana i živahna pješačka ulica La Rambla. Imajte samo u vidu turističku taksu koja je na snazi u Barseloni za njene posjetioce.

#7 Atina, Grčka - od 55€

Atina je grad pun istorije i često se smatra rodnim mjestom zapadne civilizacije.

Grad je dom nekih od najpoznatijih svjetskih znamenitosti, uključujući Akropolj i Partenon, sa kojih se pruža prekrasan pogled na grad odozgo.

Najpovoljnije karte ove sezone koštaju 55€, te vredi iskoristiti priliku i posjetiti grčku prijestonicu. Posjetioci bi trebalo da posjete Nacionalni arheološki muzej, u kome se nalaze neki od najvažnijih svjetskih artefakata iz antičke Grčke.

Ostale atrakcije koje morate vidjeti u Atini su šarmantni kvart Plaka, Hram Zevsa Olimpijskog i buvlja pijaca Monastiraki. Sa svojom bogatom istorijom, zadivljujućom arhitekturom i živom atmosferom, Atina je destinacija koju moraju posjetiti svi koji putuju u Grčku.

#8 Kopenhagen, Danska - od 55€



Kopenhagen je šarmantan i živopisan grad koji nudi jedinstven spoj istorije, kulture i modernog dizajna.
Putnici bi trebalo da iskoriste nesvakidašnju priliku i kupe avionske karte za svega 55€, kako bi u Kopenhagenu mogli da obiđu prelijepu luku Nihavn, koja je okružena prepoznatljivim šarenim kućicama i jedna je od najpoznatijih znamenitosti grada.

Ostale atrakcije u Kopenhagenu koje morate vidjeti uključuju zabavni park Tivoli Gardens, zadivljujuću palatu Christiansborg i kultnu statuu Male sirene.

Grad je takođe poznat po svojoj dizajnerskoj sceni, sa mnogim prodavnicama i galerijama koje prikazuju najbolje od danskog dizajna. Sa svojom šarmantnom atmosferom, zadivljujućom arhitekturom i jedinstvenim spojem istorije i modernosti, Kopenhagen je destinacija koju moraju posjetiti svi koji putuju u Dansku.

Osim što su avionske karte veoma povoljne, ovih osam evropskih gradova nudi obilje atrakcija i iskustava za posjetioce, od zadivljujuće arhitekture i svjetski poznatih muzeja do šarmantnih naselja i prirodnog pejzaža koji oduzima dah. Zato iskoristite priliku, spakujte kofere sa samo najneophodnijim stvarima, uključujući putnu apoteku i krenite u svoju evropsku avanturu!