Boje proljeća za 2023. godinu :: Semberija INFO ::

 

Boje proljeća za 2023. godinu



Proljeće je poznato po svježim bojama i svjetlucavim tonovima, a ove godine, neke od boja koje će biti najpopularnije su azurno plava, ružičasta, crna, boja lavande, žuta i crvena.

Azurno plava boja smatra se bojom nade i sreće. Ona je nevjerovatno lijepa u svojoj jednostavnosti i pojavljuje se u mnogim trendovima ovog proljeća. Ova boja se može kombinovati sa svijetlim tonovima bijele, ružičaste i žute, što daje dojam svježine i svjetlosti.

Ružičasta boja, za razliku od tamnije i drske crne boje, predstavlja nježnost i ljepotu. Ružičasta će biti prisutna u odjevnim predmetima, posebno u bojama ljubičice i jorgovana. Ova boja će se pojavljivati u različitim nijansama, od svijetle do tamne, što omogućava da svaki pojedinac pronađe onu koja najbolje odgovara njegovom stilu.

Boju lavande možemo vidjeti u trendovima boja i dizajna enterijera. Ova boja, koja ima blagi i opuštajući ton, idealna je za početak proljeća. Boja lavande biće popularna u mekanim teksturama i dezenima, što će davati osjećaj blage ženskosti i elegancije.

Žuta boja, simbol sreće i sunčevog svjetla, uvijek se smatra pozitivnom. Ova boja će biti prisutna u modnim dodacima. Žuta boja će dodati nešto sunčane svježine i topline u svakodnevni život.

Crvena boja, koja je simbol strasti i života, takođe će biti popularna ovog proljeća. Ova boja će dodati malo drskosti i hrabrosti u svakodnevne kombinacije.