Podmladite usne! :: Semberija INFO ::

 

Podmladite usne!


Iako je lako pomisliti da su bore oko očiju, na čelu ili vratu, detalji koji prvi otkrivaju godine, zapravo se odgovor krije na dijelu lica koji često mnogi zanemare. U pitanju su usne koje vremenom gube elastičnost, punoću, odnosno volumen, ali i postaju sve ,,izboranije”.

Nažalost, ovako nešto se primijeti kada je već kasno, te se tada mnogi odlučuju za kozmetičke korekcije i ubrizgavaju filere. Međutim, činjenica je da to nije jedino rješenje.

Čak i ako godinama niste vodili računa o njima, niti ih njegovali na pravi način, moguće ih je ,,podmladiti” i učiniti blistavijim, hidriranim i zadržati njihov oblik.

Hidratacija je ključ

Na prvom mjestu, hidratacija je ključna ukoliko želite da Vaše usne što duže budu glatke i njegovane. Suve, ispucale usne nemaju veze sa mladošću. U stvari, one čine da izgledaš starije! Zato je izuzetno bitno da koristite proizvode koji vlaže usne i vraćaju im vodu koja je najbitnija za glatkoću i zdrav sjaj.

Piling za usne

Prije nego što nanesete bilo koji proizvod koji njeguje, bitno je da pripremite ,,podlogu”. To znači da bi bilo idealno da s vremena na vrijeme radite i piling usana. To možete uraditi čistom četkicom za zube, vlažnom krpom ili namjenskim proizvodima.
Oni koji vole prirodne varijante mogu pilingovati usne braon šećerom, ili ih istrljati mješavinom jagoda i meda. Nakon toga, usne treba isprati i dodati bademovo ulje ili neku drugu hidrirajuću formulu.

Kreme sa SPF-om

Još jedan korak koji mnogi redovno zaboravljaju. Nećemo ponavljati koliko je SPF bitan, ali je isto tako važno da pored lica zaštitite i usne. Sada se na tržištu mogu naći brojni balzami sa zaštitnim faktorom, što je obavezno ukoliko želite da ih duže očuvate bez bora.

Vitamin E

Vitamin E pojačava cirkulaciju i može pomoći u stvaranju novih ćelija kože, čineći usne mekšim i mlađim. Zato je preporuka da uveče, nakon pilinga, isječete kapsule vitamina E i nanesete ih i na usne, a ne samo na lice.

Hijaluronska kiselina

Kada je riječ o hidrataciji, hijaluronska kiselina je apsolutni šampion.
Zato je preporuka stručnjaka da potražite adekvatni balzam za usne, koji sadrži i hijaluronsku kiselinu, ili da serum, koji već koristite za lice, nanesete i na usne kako bi ih duže održali mladim.

Serumi i maske za usne

Serumi i maske za usne su, zapravo, poboljšana verzija balzama za usne, koji imaju za cilj da njeguju, hrane, hidriraju i povećaju tvoje usne.
Oni pružaju sastojke protiv starenja i hidrataciju kako bi imali podmlađene usne.
Neki serumi sadrže derivat retinola, sastojka poznatog po povećanju proizvodnje kolagena.
Ipak, vodite računa, jer retinol može dodatno da nadraži usne, te je bitno da se najprije konsultujete sa stručnjacima kako bi pronašli idealan proizvod, a kada je riječ o maskama, one će vam dati željene rezultate samo ako ih redovno koristite.

Prirodni načini za podmlađivanje usana

Jasno je da su njega olus hidratacija dobitna kombinacija za njegovane usne. Ukoliko ste ljubitelji prirodne kozmetike, dobro je znati da i na ovom polju imate saveznike.

Kokosove ulje

Kokosovo ulje je pravi čarobnjak, jer su kaprilni gliceridi, izolovani iz kokosa, zaduženi za postizanje one divne svilenkaste mekoće.

Šea

Šea je provjereni saveznik kada je u pitanju njega, jer mu nema ravnog kada je riječ o hidrataciji koja je ključna stavka protiv nastanka bora.