VLASNIK ZARE PODIŽE CIJENE UPRKOS RASTU PRIHODA I PROFITA :: Semberija INFO ::

 

VLASNIK ZARE PODIŽE CIJENE UPRKOS RASTU PRIHODA I PROFITA


Španski lanac trgovina odjećom Inditex objavio je podatke o snažnom rastu dobiti i prihoda u prvoj polovini poslovne godine i najavio da će ponovo podići cijene ove jeseni kako bi pokrio skok troškova poslovanja.

U prvih šest mjeseci godine, prihod vlasnika Zare porastao je za četvrtinu, na 14,84 milijarde evra, dok je neto dobit skočila čak 41 odsto, na 1,79 milijardi evra.

Troškovi poslovanja porasli su 20 odsto, tek nešto blaže od prihoda.

Kompanija je podigla cijene u proljeće i ljeto, a finansijski direktor Ignasio Fernandez najavio je nova poskupljenja u drugoj polovini godine.

"Novi novine, kvaliteta i dizajna naših kolekcija pokreću našu prodaju, ali naravno da uvijek razmišljamo o stabilnoj politici cijena", rekao je Fernandez, naznačivši da bi ih mogli podići za pet do šest odsto, prenose agencije.

Inditex je podigao cijene u prvoj polovini godine kako bi se lakše nosio inflacijom, računajući na pojačanu potražnju širom svijeta s obzirom da ukidanje pandemijskih ograničenja, povratak ljudi u kancelarije i obnovu putovanja, ističe Reuters, prenosi Investitor.me.

(Nezavisne)