KRAVE NE DAJU MLIJEKO :: Semberija INFO ::

 

KRAVE NE DAJU MLIJEKO


Foto: Ilustracija
Otac je obećavao svojoj djeci dok su bila mala:
— Kad svi navršite 12 godina, otkrit ću vam tajnu života. Jednog dana kada je najstariji sin napunio 12 godina, zabrinuto je upitao oca koja je tajna života. Otac je odgovorio da će mu reći, ali da to ne otkriva svojoj braći.
— Tajna života je ova: krava ne daje mlijeko!
– Što to govoriš? - upita dječak s nevjericom.
— Kako si čuo, sine: Krava ne daje mlijeko, moraš je pomusti. Moraš ustati u 4 ujutro, otići do štale, vezati kravi rep, vezati joj noge, sjesti na nisku stolicu, postaviti kantu i sam obaviti posao.
To je tajna života, krava ne daje mlijeko. Ako je ne pomuzeš ne dobiješ mlijeko. Postoji ova nova generacija mladih koja misli da krave DAJU mlijeko. Da su stvari automatske i besplatne: njihov mentalitet je da ako "nešto želim, nešto tražim... to i dobijem."
"Navikli su dobiti sve što žele na lakši način... Ali ne, život nije stvar želje, traženja i dobivanja. Ono što čovjek dobije je plod onoga na čemu je radio. Sreća je rezultat truda. Nedostatak truda stvara frustraciju."
Dakle, podijelite sa svojom djecom od malih nogu tajnu života, kako ne bi odrastali s mentalitetom da će im vlada, njihovi roditelji ili njihova slatka lica dati sve što im treba u životu.
Zapamtite: "Krave ne daju mlijeko, za to morate raditi."

Riccardo De Pol