Kako ishranu prilagoditi vrelim ljetnim danima - OVAKO :: Semberija INFO ::

 

Kako ishranu prilagoditi vrelim ljetnim danima - OVAKO


Stiglo nam je ljeto, a sa njim i pregršt sunčanih dana i neizbježan porast temperature. S nestrpljenjem očekujemo već dugo planirani godišnji odmor. Energetska potrošnja više nije ista kao u prethodnim mjesecima, fizička aktivnost nam je drugačija, a samim tim i potrebe našeg organizma. Ishrana je glavni faktor koji utiče na naše zdravlje i raspoloženje. Uravnoteženi obroci nam daju prijeko potrebnu energiju za cijeli dan, a uz pravilnu ishranu osigurali smo sebi dobro raspoloženje, hidriranost i dobru probavu. 



Kada govorimo o hrani tokom ljeta, sigurno nećemo pomisliti na dugotrajno stajanje pored šporeta, dok nešto dinstamo, pržimo ili pečemo. To radije činimo tokom zimskih dana. Ljeti nekako uvijek tragamo za receptima čija je priprema brza i nije zahtijevna, a da su istovremeno ukusni, hranjivi i lako probavljivi. Bijelo meso je neizostavan sastojak kao izvor visokokvalitetnih bjelančevina i odličan izvor proteina. Bogato je mineralima poput željeza, bakra, cinka, kao i vitaminom B12. Pileće meso će ojačati vašu formu i održaće vašu fit liniju.



Fit sendviči

Topli ili svježi, sendviči su uvijek dobrodošli kao doručak, obrok na poslu ili predah u prirodi. Da biste bili sigurni da jedete zdravo i kvalitetno, sendvič pripremite sami. Odaberite svježe sastojke provjerenog kvaliteta, i ukoliko su domaće kontrolisane proizvodnje, budite sigurni da ćete uživati u zdravom i proteisnkom obroku koji će svakako uticati na efikasnost obavljanja vaših dnevnih aktivnosti. Pileća prsa u omotaču ili pileća prsa delikates sa pažljivo biranim komadima najkvalitetnijeg pilećeg mesa brenda OVAKO, biće savršen dodatak vašem sendviču. A OVAKO rezani program će vaš obrok učiniti još jednostavnijim za pripremu.
 
Fit salate

Kao idealan ljetni obrok u vrelim ljetnim danima, salate su zdrav i lagan obrok koji će nas zasititi i dati nam svu potrebnu energiju. Idealno je kada salatu čine svi sastojci koje volimo i kada je začinjena baš po našoj mjeri. Zato je najbolje da je pripremimo sami bilo da je planiramo za ručak na poslu ili laganu večeru kod kuće. Kako bi vam ova salata obezbijedila unos proteina bez imalo masnoće, dodajte kockice preukusnog OVAKO delikatesnog dimljenog pilećeg filea pravljenog po tradicionalnom receptu za najveće gurmane i sladokuse.

O proizvodima


Domaći pileći OVAKO fit proizvodi su izrađeni po najvišim EU standardima uz strogo kontrolisanu ishranu pilića. Tradicija i kvalitet garantuju zadovoljstvo potreba potrošača uz certifikate HALAL i HACCP standarda. 


Marketing