UKIDA SE AUDI TT :: Semberija INFO ::

 

UKIDA SE AUDI TT


Karijera aktuelnog Audija TT će se završiti sledeće godine, a automobil će po pisanju britanskih medija biti zamenjen "emocionalnim" modelom novog stila koji će biti veći i mogao bi da ima četiri vrata.

Tehnički šef kompanije Oliver Hoffman nagoveštava da će Audi iskoristiti prelazak na potpuno električni automobil da bi preispitao pozicioniranje svog manjih sportskih modela.

"Želimo da dodamo neke vrlo emocionalne automobile u našu ponudu", rekao je Hoffman, dodavši i da "imamo neke zaista dobre koncepte. Ali direktni naslednik za TT nije odgovor. Ne možemo samo da kažemo "Uradićemo TT na električni način." Sa TT-om smo iznenadili naše kupce. Rekli su: "Šta je ovo?" I to je ono što želimo ponovo da uradimo, da iznenadimo naše kupce."

Audijevi izvori sugerišu da će indirektni naslednik TT-a biti veći model, automobil sa praktičnošću četvoro vrata, ali agresivniji. Uprkos tome, biće potrebno pažljivo pozicioniranje da bi se takvo vozilo razlikovalo od predstojećeg A4 e-trona.

Logična opcija za automobil bila bi ista MEB platforma, ali kompanija može da izabere da sačeka i bazira ga na SSP, koji kombinuje elemente od MEB-a i komponente PPE arhitekture. Ovo bi moglo da ponudi veću fleksibilnost što se tiče paketa baterija.

Moguće je i da će se naziv TT odbaciti, odražavajući promene u veličini, tržišnim trendovima i ukupnim pristupom, kao i pogonom.

(b92)