PEŽO 3008 TREĆE GENERACIJE STIŽE NAREDNE GODINE :: Semberija INFO ::

 

PEŽO 3008 TREĆE GENERACIJE STIŽE NAREDNE GODINE


Iduća iteracija 3008-ice promijeniće stil, koristiće unaprijeđenu platformu, a izmjeniće se paleta motora. Uz to, očekuje se i dolazak EV izdanja.

Peugeot 3008 druge generacije je ostvario fantastičan uspjeh za francuski brend. U novembru prošle godine "lav" je obilježio milion prodatih primjeraka ovog modela. Krajnja cifra biće još veća, jer pred njim su gotovo dvije godine eksploatacije.

Sljedeći 3008 imaće ozbiljan zadatak da nadmaši aktuelni četvorotočkaš. Peugeot se maksimalno trudi da zadrži u tajnosti sve informacije u vezi sa novitetom. Ipak , nešto je već poznato.

Kada je riječ o dizajnu, za uzor će biti uzeta nova generacija 308-ice. Što se tiče enterijera, trebalo bi očekivati da Peugeot nastavi sa forsiranjem i-Cockpita, odnosno postavke da se gleda u instrumentalnu tablu preko volana, a ne kroz njega.

Što se tiče EMP2 platforme koju koristi aktuelni model, ona će se uskoro transformisati u STLA Medium arhitekturu. Ta baza omogućava i primjenu EV tehnologije, što će biti vrlo bitna stavka za sljedeću generaciju popularnog francuskog SUV-a.

Paleta motora će doživjeti velike promjene. SUS agregati ostaće samo na trocilindarskom 1,2 PureTech benzinskom pogonu. Dakle , dizelaš 1,5 BlueHDi odlazi u istoriju, tako da više neće biti "naftaša" u ponudi kod Peugeota 3008.

Dakle , uz električnu verziju, biće dostupne i dvije plug-in hibridne varijante. Slabija će isporučivati 180 odnosno 225 ks.

Peugeot je potvrdio da će se naredna 3008-ica proizvoditi u Sošou, u Francuskoj. Kolege novinari"trikolori" vjeruju da će početna cijena tog modela iznositi oko 34.000 evra na tom tržištu. Ukoliko se to predviđanje i ostvari, to će značiti ozbiljan skok cijene, jer u ovom trenutku bazično izdanje Peugeota 3008 u Francuskoj košta 32.600 evra, prenosi AutoRepublika.