Tri moćna prirodna lijeka koja pomažu kod migrene i glavobolje :: Semberija INFO ::

 

Tri moćna prirodna lijeka koja pomažu kod migrene i glavobolje


Ukoliko vas često boli glava, ili imate migrene, potražite pomoć u prirodi.

Dolaskom hladnih jesenjih i zimskih dana zbog promjene vremena glavobolje i migrene češće se javljaju kod velikog broja ljudi.

Ako i vi spadate u tu grupu, umesto tableta, čija česta upotreba nije preporučljiva, pronađite odgovarajuću terapiju iz prirode.

Čajevi kao prevencija

Kako biste na vrijeme spriječili pojavu migrene ili glavobolje, naročito ako se ona javlja usljed promjene vremena, pijte čajeve od ljekovitog bilja poput ruzmarina ili đumbira.

Kašičicu suvog ruzmarina prelijte sa 250 ml ključale vode. Ostavite ga da odstoji deset minuta, potom ga procijedite i popijte.

Čaj od đumbira se takođe jednostavno pravi - kašiku đumbira u prahu prelijte sa 250 ml ključale vode. Pustite da malo odstoji i kada se prohladi, čaju možete dodati sok od pola limuna.

Čaj od đumbira protiv migrene najbolje je piti dok je još mlak, ali nije preporučljivo da pijete više od četiri šolje ovog čaja dnevno.

Obloge od krompira

Kod migrene se preporučuju i obloge od krompira, koje se jednostavno prave. Potrebno je da nasjeckate sirov krompir i pamučnom krpom ga pričvrstite na čelo. Obloge ostavite desetak minuta, a u toku dana ih ponovite barem još jednom.

Eterično ulje nane

Kod napada migrene možete koristiti i eterično ulje nane za masiranje sljepoočnica ili kao inhalaciju.

Ukoliko niste u prilici da kupite čisto eterično ulje nane, možete napraviti tinkturu. Potrebno je da prelijete 20 grama suvih listova nane sa 100 ml medicinskog alkohola od 70%. Ostavite mješavinu da odstoji 15 dana, pa procijedite kroz pamučnu gazu.


Glas Srpske