Zamijenite kafu sa 6 prirodnih napitaka i probudite organizam :: Semberija INFO ::

 

Zamijenite kafu sa 6 prirodnih napitaka i probudite organizam


Iako ispijanje ovog napitka vjerovatno smatrate nezaobilaznom jutarnjom, a možda i popodnevnom rutinom - možda je vrijeme da probate neku od sjajnih alternativa.

Na primjer, zeleni čaj ima skoro identičan efekat na organizam kao i kafa. Pritom sadrži manje kofeina i više antioksidanasa, te poboljšava vid, čisti kožu, umanjuje simptome alergije i smanjuje nivo holesterola u krvi.

Ako odaberete ovu alternativu - možete zaboraviti na glavobolje i probleme sa snom.

Koliko često pijete sok od cvekle? Brojna istraživanja su pokazala da upravo ovaj napitak poboljšava izdržljivost i diže energiju, što ga čini savršenim za konzumiranje uz doručak.

Ako vam je potrebno nešto što veoma podsjeća na espreso, predlažemo Tećino! U pitanju je miješavina cikorije (ljekovita biljka) bez kofeina, orašastih plodova, maslačka, voća i ječma.

Možete da ga kupite u mnoštvu različitih ukusa, a ima sličnu aromu kao kafa. Uz sve to, konzumiranjem ovog napitka u organizam unosite važna prehrambena vlakna koja će poboljšati rad vaših crijeva.

Isprobajte i čaj od đumbira. Iako ne sadrži kofein, veoma pomaže u razbuđivanju pa stimuliše rad mozga.

Osim toga - djeluje antikancerogeno, suzbija osjećaj gladi, ubrzava metabolizam i podstiče sagorevanje masnih ćelija. Ima vrlo jak ukus, pa se preporučuje da za pola litra vode koristite 1,5-2 centimentra korena sa korom, ostavite da ključa 10-20 minuta, a zatim procijedite.

Na kraju vrijedi spomenuti i vodu s limunom kao i čaj od mente. Oba napitka se preporučuju za jutarnje sate i provereno osviježavaju organizam, sjajni su za zdravlje kože, čak i značajno poboljšavaju metabolizam.


​Glas Srpske