Ovo ulje čisti krvne sudove, olakšava disanje i čuva zdravlje srca :: Semberija INFO ::

 

Ovo ulje čisti krvne sudove, olakšava disanje i čuva zdravlje srca


Ulje bijelog luka može da održi zglobove u dobrom stanju, smanji bolove i istovremeno otkloniti mnoge probleme koje prate ove tegobe.

Otklanja spazam (grčenje) krvnih sudova, koronarne bolesti srca, otežano disanje, propisuje se i kod skleroze. Odlično je sredstvo za širenje krvnih sudova.

Poznato je da bijeli luk sadrži eterično ulje s alinom, sastojkom koji se rezanjem razgrađuje u alicin koji mu i daje specifičan miris.

Takođe razgrađuje masnoće i ima antibiotičko djelovanje. Među sastojke bijelog luka ubrajaju se i vitamini A, B1, B2 i C, čitav niz minerala, kalijum, kalcijum, magnezijum i fosfor. Elementi u tragovima, bakar, kobalt i mangan i ostale materije, među kojima su saponini, flavonoidi, glukosinolati i fenolske kiseline.

Očišćenju glavicu bijelog luka stavite u staklenu teglu i prelijte čistom čašom nerafiniranog maslinovog ili suncokretovog ulja, a zatim staviti u frižider da prenoći. Ujutru iscijediti i malo limuna u teglu i promiješajte.

Kašičicu ovog ulja uzmite jednom dnevno prije obroka. Kura traje 1-3 mjeseca, a poslije jednomjesečne pauze može se ponoviti.

 
Kurir / Nezavisne