Pomama za alkoholom na izborni dan u Americi :: Semberija INFO ::

 

Pomama za alkoholom na izborni dan u Americi


Njujork - Kompanija za dostavu alkoholnih pića Drizli objavila je da je prodaja alkohola u SAD-u na izborni dan imala snažan rast.

To se pogotovo odnosi na "plave" države u kojima je pobijedio Bajden, gdje je prodaja alkohola porasla 75 odsto. To se odnosi na Kaliforniju, Masačusets, Nju Džerzi, Konektikat, Oregon, Vašington, Roud Ajlend, Ilinoj, Njujork, Vermont i Merilend, zajedno sa Vašingtonom D.C.

U međuvremenu je prodaja u crvenim držvama koje su favorizovale Trampa porasla za samo 33 odsto. Među njima su bili Ajdaho, Misuri, Oklahoma, Kentaki, Luizijana, Tenesi i Vajoming. A prodaja je porasla za oko 55 odsto u sving državama (kao što su Kolorado, Florida, Minesota, Severna Karolina, Ohajo, Arizona, Džordžija, Pensilvanija i Teksas), prenosi SEEbiz.

Amerikanci su u utorak većinom sjedili u svojim kućama, "zalijepljeni" za svoje televizijske i telefonske ekrane, nestrpljivo čekajući rezultate izbora. Sa ponovnim skokom pandemije, mnogi su izbore pratili sami ili sa porodicom uz flašu vina.

Sveukupno, kompanija je saopštila da je prodaja porasla za oko 68 odsto u poređenju sa posljednja četiri utorka. To je otprilike isti porast koji je zabilježen na izborima 2016. godine.

B92 / Nezavisne