Pica sa kiselim krastavcima podijelila tviteraše :: Semberija INFO ::

 

Pica sa kiselim krastavcima podijelila tviteraše


Internacionalni lanci picerija koji su 80-ih godina prošlog vijeka došli na japansko tržište morali su se prilagoditi jedinstvenim ukusima tamošnjih potrošača, ali i lokalizovati sastojke koje stavljaju na svoje proizvode.

Uz ponudu klasičnih okusa koji se jedu i u ostatku svijeta, na japanskom tržištu mogu se naći zanimljive gastronomske kombinacije poput pice s majonezom, gorkom dinjom, osušenim ribljim pahuljicama, algama i miso pastom.

Ovih dana svi pričaju o pici s kiselim krastavcima. Lanac Dominos u Japanu nudi picu prekrivenu s čak 600 grama kiselih krastavaca aromatiziranih koprom. Krastavci su vrlo hrskavi te u potpunosti prekrivaju površinu pice.

Pica ima tanko tijesto i obima je 40 centimetara. Na njoj nema umaka od paradajza već se preko kiselih krastavaca stavlja kremu na bazi sira camambert za koju proizvođači tvrde da predstavlja savršenu ravnotežu kiselosti ostatka pice.

Iako je pica od kiselih krastavaca postala veliki hit u Japanu, podijelila je ostatak svijeta. Na Twitteru se strastveno raspravlja o njoj.

"Totalno želim probati ovu pivu," komentarišu jedni, dok su drugi uvjereni da pica vjerojatno ima snažan miris i neprivlačan okus.

"Obožavam kisele krastavce, ali čak i ja mislim da je ovo smiješno, ističe jedan komentator na Twitteru.

Ova limitirana serija pica od kiselih krastavaca prodaje se po cijeni od 2.495 jena, odnosno oko 16 evra.

(Punkufer.hr)