EKO-KAMP NA DRINI: U debeloj hladovini kraj vode :: Semberija INFO ::

 

EKO-KAMP NA DRINI: U debeloj hladovini kraj vode


Sve je više Semberaca koji tokom ovih vrelih dana ,,bježe'' negdje kraj vode i u debelu hladovinu. Pravo mjesto za takav ugođaj je u Eko-kampu na Drini. Ovaj lijepi, prirodni kutak od velikog je značaja za lokalnu zajednicu, a naročito je vrijedan, za ljubitelje prirode.

Taj prirodni dragulj Semberije, samo je nekoliko kilometra udaljen od centra Bijeljine. Ovih dana sve se više mladih može vidjeti kako i na sat-dva odu do Eko-kampa da uživaju u prirodi. Veliki doprinos uređenju ovog mjesta dali su članovi Ekološkog udruženja „Eko put“. Taj ekološki kutak posjetioce jednako mami i ljeti, i zimi. Posebno je ugodno, tokom vrelih ljetnjih dana, pobjeći od gradske vreline i buke kraj ovih jezera i zauzeti mjesto u dubokoj hladovini. Još ako se društvance dogovori da raspali i roštilj, ugođaj je potpun.

Podsjećamo da je Eko-centar osnovan 2009. godine u svrhu proučavanja i zaštite eko-sistema i očuvanja biljnog i životinjskog svijeta drinskih bara, kao i za obrazovanje stanovništva, prije svega, mladih generacija, o značaju očuvanja zdrave životne sredine. Obuhvata površinu 2,5 hektara koju čine šumski i livadski dio, kao i dva manja jezera, a prostor je dio starog drinskog toka, pored Pavlovića puta.

Semberija info