Prednosti prodaje havarisanog vozila :: Semberija INFO ::

 

Prednosti prodaje havarisanog vozila


Uprkos upozrenjima nadležnih organa o ponašanju u saobraćaju, svjedoci smo velikog broja nezgoda na putevima širom zemlje.

Najčešći uzročnici udesa jesu neprilagođena brzina kretanja vozila, nedovoljno rastojanje, korišćenje mobilnih telefona i vožnja u alkoholisanom stanju. Primarno je da se uvijek nakon nezgode zbrinu povrijeđeni i hitno ukaže pomoć.

Kada se situacija smiri posle nekoliko dana, vozačima ostaje još jedan problem - havarisano vozilo!

Veliki je broj slučajeva da je havarija nakon sudara tolika da se prosto ne isplati popravljati vozilo, naročito kada osiguranje ne može pokriti troškove. Međutim, otkup havarisanih vozila po najboljim cenama u datom trenutku se javlja kao ubedljivo najbolja opcija.

Saznajte i koje su prednosti prodaje havarisanog vozila.

Novčani dobitak - zaradite koliko možete

Kao najveći motiv za prodaju havarisanog vozila javlja se mogućnost odlične zarade u odnosu na datu situaciju. Činjenica je da se nerijetko uopšte ne isplati ulagati u popravke starih automobila, posebno kada su oštećenja velika, a vozilo staro.

Zato je najbolje da što prije prodate svoj havarisani automobil, zaradite najrealniju moguću svotu novca i polako počnete sa pripremom budžeta za narednu kupovinu automobila.

Realno posmatrajući okolnosti, čak i da se prodaja ne desi, već se odlučite za popravku, velike su šanse da će ubrzo doći do novih kvarova. Stavite sve na papir i odlučite!

Oslobodite prostor u garaži

Nije rijetkost da mnogi koji situaciju sa havarisanim vozilom ne riješe u kratkom roku, reše da ga ostave u garaži čekajući da im padne najbolja ideja na pamet. Za to vrijeme, automobil ili bilo koje drugo vozilo još više truli, skuplja prašinu i samo zauzima prostor.



Ne samo da se u garaži nalazi starudija koja zauzima mjesto, već ni ne služi ničemu. Zbog toga bi bilo najbolje da što prije donesete odluku i riješite se slupanog vozila.

Oslobodićete mjesta za mnoge druge stvari i sebi olakšati funkcionisanje!

Ne brinite za transport vozila nakon kupovine

Još jedna od prednosti prodaje havarisanog vozila jeste u tome što kupovinu obavljaju najčešće profesionalne agencija za otkup polovnjaka. Pored odličnih cijena koje daju za otkup vozila, koja su u bilo kakvom stanju, obezbjeđuju kompletan transport.

Dolaze na vašu adresu, utovaraju slupano vozilo i odvoze ga na svoj plac. Samim tim, vi se kao prodaavac oslobađate svih obaveza po pitanju logistike, a dovoljno je da okrenete broj telefona i budete u ugovoreno vrijeme kod kuće.

Nekoliko je opcija za prodaju havarisanog vozila

Kupci havarisanih automobila nude nekoliko opcija, pa se i sami možete odlučiti za ono što je vama najisplativije:
 
  • Prodaja auto dijelova: idealna je za sve one prodavce koji imaju relativno havarisan automobil u garaži, pa nema potrebe da ga daju u staro gvožđe kompletnog. I sami možete proceniti kako se kreću cijene dijelova za automobile na tržištu i jednostavno odrediti za koliko biste prodali;
  • Prodaja automobila na kilo: sa druge strane, dešava se da vozilo bude u gotovo uništenom stanju ili da su svi dijelovi toliko stari da ne vrijede mnogo na tržištu. Međutim, agencije za otkup havarisanih vozila i tada nude rješenje, što je otkup vozila na kilo. U odnosu na to koliko je vozilo teško, dobićete i srazmjernu količinu novca za staro gvožđe.
Za koju god od ove dvije opcije da se odlučite ili ste prosto osuđeni, dobro je da znate da svaki dio automobila ima neku vrijednost i može se procesom recikliranja iskoristiti:
  • Plastika - koristi se za izradu mnogih dijelova automobila, kao što su rezervoar za gorivo, branik, ručke za otvaranje, unutrašnje obloge, kontrolne table. Iz ekoloških razloga se sve više plastičnih dijelova reciklira i od njih prave novi;
  • Motorno ulje - čak i staro iskorišćeno ulje moguće je ponovo koristiti, dok se često uzima iz starih vozila i skladišti jer je opasno ukoliko završi u prirodi;
  • Čelik - materijal se nakon prerade ponovo koristi za izradu dijelova poput vrata, šasija, nosećih greda;
  • Akumulatori - predstavljaju jedan od delova automobila koji se vjerovatno i najviše reciklira. Pored toga što u sebi imaju otrovne materije, sa kojima se mora pažljivo rukovati, takođe se veliki dio akumulatora može reciklirati;
  • Bakar - pored zlata i srebra, bakar je najbolji provodnik struje, te se koristi za izradu kablova i elektronskih komponenti vozila.
Havarisano vozilo može biti otkupljeno bilo gde

Gdje god da se nalazite na teritoriji zemlje, uvjereni smo da ćete pronaći kupca, bilo da je to profesionalna agencija za otkup ili će od vas otkupiti dijelove automobila lokalni automehaničar.

U skladu sa savremenošću, prelistajte internet ponude i uvjerite se u najbolje cijene otkupa havarisanih vozila, obavite nekoliko poziva i riješili ste problem.

Vjerujemo da ste uvidjeli prije svega važnost bezbedne vožnje, ali i prednosti prodaje havarisanog vozila, te da nećete čekati ni dana više kako bi se upustili u razmjenu. Želimo vam da lijepo zaradite i što prije kupite novi automobil!