U BANjALUCI POČINjE "ĆEVAP FEST 2022" :: Semberija INFO ::

 

U BANjALUCI POČINjE "ĆEVAP FEST 2022"


- U parku "Petar Kočić" u Banjaluci danas počinje trodnevni "Ćevap fest 2022", gastro-manifestacija koja njeguje tradiciju najpoznatije banjalučke delicije, najavio je promoter manifestacije Nebojša Kuštrinović.

"Nadamo se da će sadržajan program privući veliki broj naših sugrađana koji su sa nestrpljenjem čekali kraj pandemije i povratak ovog festivala koji njeguje tradiciju spravljanja banjalučkog ćevapa, po čemu je naš grad poznat širom regiona", istakao je Kuštrinović.

Kuštrinović je naveo da će manifestacija početi danas u 17.00 časova, uz nastupe ansambla "Banjalučki vez" i satiričara Miladina Berića, a trajaće do do nedjelje, 9. oktobra, uz bogat zabavni program i jedinstvenu novinu – takmičenje u brzom jedenju ćevapa.

Centralni dio manifestacije biće sutra kad je planiran i najveći broj događaja. U podne će nastupiti Kenan Imamović, jedan od najpoznatijih mađioničara i iluzionista na ovim prostorima, a mališani će imati priliku da se oprobaju i u takmičenju u slaganju rubikove kocke.

Uz zanosni miris najboljh ćevapa, u 13.15 časova biće organizovano takmičenje u brzom jedenju ćevapa, a zainteresovani se mogu prijaviti na licu mjesta od jutarnjih časova.

"Pobjednik ili pobjednica neće se samo dobro najesti, nego će se kući odvesti sa novim biciklom", rekao je Kuštrinović.

Za poslijepodnevne časove planiran je nastup Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Veselin Masleša" i gradskog tamburaškog orkestra.

Posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju, 9. oktobra, za atmosferu će biti zadužen dječiji ansambl KUD-a "Vaso Pelagić" i hor KUD-a "Veselin Masleša".
 
(Nezavisne)