ELEKTRIČNI ALATI POTREBNI U SVAKOM DOMAĆINSTVU :: Semberija INFO ::

 

ELEKTRIČNI ALATI POTREBNI U SVAKOM DOMAĆINSTVU


Foto: Ilustracija
Ukoliko pripadate onoj “old school” kategoriji ljudi koja samostalno rješava sve poslove unutar svog domaćinstva, vjerujemo da vam itekako ne prija današnja nezainteresovanost mlađih generacija za ovim stvarima.

Veoma su česte situacije da mladi momci ne umiju riješiti ni najosnovnije kućne popravke, za koje vi vama trebalo 5 minuta.

Mlađi naraštaji odgovor na sve probleme i rešenje za kućne popravke vide u pozivanju majstora, što je nekada zaista i neophodno, ali veoma često i nije.

Nadamo se da ovaj tekst čitaju i pripadnici malo mlađih generacija, koji će uvidjeti da u svom domaćinstvu oni moraju biti pravi domaćini i držati sve pod kontrolom. Naša preporuka mladim očevima jeste da što ranije svoje sinove upoznaju sa osnovnim kućnim popravkama i alatima, kako bi ih osposbili za dalji nastavak života.

U nastavku pročitajte više o tome koji su električni alati potrebni u svakom domaćinstvu i o njihovoj primjeni.



Električni odvijači i zavrtači za odvajanje i spajanje površina

Jednako važno za zavrtanje šrafova, jeste i njihovo odvrtanje kada želite da na delove rastavite određenu konstrukciju. Tada će vam od koristi biti kvalitetni električni odvijači uz koje ćete bez ikakvih problema obaviti posao odvrtanja šrafova.

Sličan ali sa drugačijom namjenom električni alat koji se koristi za obavljanje suprotnog procesa zavrtanja šrafova naziva se električni šauber ili električna šrafilica i jednako je efikasan i koristan.

Pozitivna stvar kod ovih i drugih električnih alata jeste njihova snaga, s obzirom da rade na strujni napon.
Odvijači i zavrtači na struju pored velike snage obezbjeđuju i minimalno ulaganje snage tokom korišćenja alata, što omogućava i hobi radnicima da ga potpuno jednostavno koriste u svom domaćinstvu.

Ovaj alata se definitivno treba naći u vašem kućnom setu alata, jer omogućava mnogo naprednije i brže rastavljanje i sastavljanje dijelova, te maksimalno čuva izgled i dizajn površine na kojoj se posao obavlja, bez obzira da li se koristi za namještaj u dnevnoj sobi, spavaćoj sobi ili trpezariji.

Električne bušilice su višestruko koristan multipraktičan alat

Električne bušilice kao i drugi električni alati pružaju visok intenzitet snage za obavljanje raznih poslova unutar domaćinstva i tokom profesionalnih zadataka. Ono što je negativna strana ovih i drugih alata na struju jeste konstantna potreba za napajanjem elektičnom energijom, mnogo kablova i nemobilnost u radu.

Zbog toga možda nisu idealne u uslovima gdje nema dovoljno utičnica, a izvode se kompleksni građevinski radovi, ali su zato za kućne uslove nezamjenjivi i to naročito kada nema puno drugih alata, već koristite samo električnu bušilicu.

Iako na prvi pomen bušilice većina pomisli na alat koji je namijenjen bušenju, to ne mora nužno da bude slučaj, već sve zavisi od modela bušilice o kojoj se radi.

Multripraktični modeli sa višestrukom namjenom idealni su za obavljanje ne samo poslova bušenja, već i brušenja i poliranja. Ovo im omogućavaju razni dodaci koji se mogu podestiti na glavu alata i zamjenjivog su karaktera.

Električni pištolji za farbanje i lijepljenje

Električni pištolji za farbanje takođe pripadaju grupi alata za koje smatramo da će vam biti itekako korisni i to naročito kada budete željeli da okrečite svoje domaćinstvo i učinite ga prijatnijim mjestom za boravak.

Vi koji volite da samostalno krečite i obavljate kućne popravke jeste pravi hobi majstori i vjerovatno ljubitelji kvalitetnog alata. Ukoliko redovno krečite i želite da vaše domaćinstvoizgleda dotjerano, dok su ovi poslovi nešto sa čime se samostalno borite, riješili smo da vam olakšamo.

Uz pištolj za krečenje ćete nemjerljivo lakše obaviti cjelokupan proces krečenja velikih i manjih površina. Njihov dizajn vam omogućava da ravnomjerno obojite velike površine, dok problem neće poredstavljati ni tanke linije i teško dostupni ćoškovi.

Sličan princip rada električnim pištoljima za farbanje imaju i električni pištolji za lepljenje, uz koje će proces lijepljenja velikih površina biti lak zadatak. Osim toga, lako su primjenjivi do mesta sa kojima bi ručno lijepljenje bilo znatno teže.

Električni čistači cijevi - idealni za domaćinstva gdje se zapušavanje često dešava

Ukoliko instalacija cevi nije obavljena na optimalan način ili ako iz nekih drugih razloga često dolazi do zapušavanja, najbolje bi bilo da u svom domaćinstvu imate alat koji vam može pomoći u bilo kom trenutku.

Posedovanjem električnog čistača za cijevi sebi štedite vrijeme, jer nećete morati da čekate majstora i skupo plaćate uslugu. Ušteda vremena i novca je zagarantovana, ali savjetujemo da posao otpušavanje ne radite sami ukoliko nemate baš nikakvog iskustva niti znanja o vodovodnim i kanalizacionim cevima.

Električni punjači za akumulatore - uz njih uvijek možete startovati automobil

Akumulatori su baterije automobila koje daju električnu energiju i omogućavaju startovanje automobila. Kada se oni isprazne, sva je šansa da će vozilo ostati u vašoj garaži, ukoliko ne naiđe neki komšija i pomogne vam.

Kako ne biste zavisili od drugih, nabavite punjač za akumulatore koji je istovremeno i starter za vozilo, tako da možete puniti bateriju, ali i pokrenuti automobil čak i kada se ne napuni baterija.

Kroz tekst smo predstavili zaista razne električne alata široke primjene, koji su veoma često u upotrebi profesionalaca i hobi majstora. Nadamo se da ste i sami uvidjeli značaj ovih alata, te da ćete svoju kučnu radionicu uskoro oplemeniti njima.