IZABRANA NAJZANIMLjIVIJA ULICA NA SVIJETU :: Semberija INFO ::

 

IZABRANA NAJZANIMLjIVIJA ULICA NA SVIJETU


Foto: Ilustracija
Na listi ulica koje je magazin Tajm Aut proglasio kao najviše kul prvu poziciju zauzela je Rue Wellington u Montrealu, a SAD na spisku koji obuhvata 33 ulice ima najviše predstavnika.

Ove godine, Tajm Aut- medijski i ugostiteljski brend koji objavljuje lokalne vodiče za neke od najzanimljivijih svjetskih gradova - objavio je svoj drugi godišnji pregled najkul svjetskih ulica.
Više od naselja, jedna ulica može definisati kulturu grada.

"Naš popis najkul ulica na svijetu uključuje ključne ulice kojima mještani, uključujući naše stručne urednike i saradnike, preporučuju da se prošetate upravo sada", rekao je Džejms Maning, urednik rubrike putovanja za Tajm Aut.

Ovogodišnji popis ima 33 ulice, tri više od inauguralnog pregleda 2021. godine. Takođe uključuje nekoliko novih gradova, uključujući Taipei, Mumbai i Atinu.

Prva na listi je ulica Rue Wellington, u četvrti Verdun u Montrealu.

Urednica Tajm Aut Kanada Laura Ozborn kaže da ulica ima "ubistvene koktel barove, zvjezdana mjesta za užinu, neke od najboljih sendviča u gradu, pa čak i pješčanu urbanu plažu", a od 2023. će biti samo za pješake, što će joj nedvosmisleno dodati više bodova.

SAD ima najveći broj ulica na popisu - Calle Ocho u Majamiju, MacDougal Streetu Njujorku (dom večno omiljenog koktel bara Dante) i Wentworth u Čikagu, prenosi B92.


(B92)