PORSCHE LANSIRAO BRENDIRANI SLADOLED :: Semberija INFO ::

 

PORSCHE LANSIRAO BRENDIRANI SLADOLED


Foto
Nisu rijetke situacije u kojima čuveni proizvođači automobila dio prihoda generišu i po osnovu angažovanja u proizvodnji drugih artikala, i to i onih koji apsolutno nikakve veze nemaju sa industrijom sklapanja četvoročkaša. Tako imamo primjer Volkswagena i kobasice, kao najpopularnijeg proizvoda konglomerata, ako je suditi po broju prodatih komada.

Naime, oko sedam miliona kobasica se proizvede pod okriljem Volkswagena, ali i to nije sve iz Volfzburga, pa ćemo reći da ovi Nijemci proizvode i brendiran kečap, dok oni koji upravljaju ostrvskim brendom Rolls-Royce svijetu daruju med, baš kao i Lamborghini… Primjera je dosta, pa zašto bi se Porsche razlikovao?

Amerikance su 17. jula proslavili Nacionalni dan sladoleda, pa je ovaj praznik od strane kolega iz Cufenhauzena, odnosno iz podružnice Porsche North America za lansiranje ogranične serije mliječnih ledenih poslastica. Ukupno je pet sorti sladoleda pušteno u ponudu: sa zelenom mentom i bijelom čokoladom, krem sirom i zaleđenim jagodama koje su tako i sasušene, s pečenim orasima makadamije i kupinama, kao i s tartom od limete.


Treba napomenuti i da je sladalod proizveden od strane male, ali dobro poznate sladoledžijske firme iz Čikaga. Ovu fabriku vodi nagrađivani poslastičar, to jest poslastičarka Dejna Kri, koja je napisala i knjigu zvanu Zdravo, zovem se Sladoled (Hello, My Name Is Ice Cream).

Inače, pošto znamo za multitalentovanost zapadnih konstruktora, da za kraj navedemo da imaju šta da kažu i čime da se pohvale i kolege s istoka kontinenta. Naime, Minski traktorski kombinat nadmašio je njemačke "proizvođače sportskih automobila" pokretanjem proizvodnje ukusnih artikala: pored motora, traktora i druge opreme, radnici iz bjeloruskog Minska sada proizvode slatkiše, kao i ​​sladoled.

(AutoRepublika)