RTRS STIŽE I U VAŠ KRAJ - 30 EMISIJA KARAVANA :: Semberija INFO ::

 

RTRS STIŽE I U VAŠ KRAJ - 30 EMISIJA KARAVANA


Foto
Povodom 30 godina Javnog servisa, Radio-televizije Republike Srpske, odlučili smo da simbolično  realizujemo 30 emisija iz opština i gradova Srpske, ali i Brčko distrikta, te Novog Sada i Beograda. Prva emisija Karavan počinje 18. juna od 16 časova, a onda se družimo svakog vikenda i to do posljednje  nedjelje u septembru.
 
U junu mjesecu obilazimo gradove Semberije i Sarajevsko – romanijske regije.
Troipočasovnim emisijama predstavićemo jezgro lokalnih zajednica, turizam, kulturno-istorijske znamenitosti, iće i piće...
 
Juli mjesec je rezervisan za Krajinu i Hercegovinu a govorićemo i o talentovanim pojedincima, te čestitim domaćinima, uspješnim privrednicma, poljoprivrednicima, ljudima sa neobičnim zanimanjima, sportistima, kulturno-umjetničkim društvima, pjevačkim grupama...
 
U avgustu se  ponovo  vraćamo u Semberiju i Hercegovinu a idemo i kroz Potkozarje gdje ćemo predstaviti tradiciju, igru, pjesmu.
U svakoj emisiji će biti i pjevački gost iznenađenja.
 
Krajina, Majevica, Semberija, Potkozarje, Posavina, Hercegovina, te sarajevsko-romanijski kraj pokazaće svoje specifičnosti uz težnju da nam je Republika Srpska najvažnija, posebno sada kada slavi 30 godina postojanja.


Emisije se realizuju sa trgova, a govori se o gradovima domaćinima, turizmu,  kulturno-istorijskim znamenitostima...

Kroz troipočasovni program vode vas Verica Kalaba i Srđan Radanović, uz pomoć naših kolega iz IT centara, a u ulozi domaćina u svome kraju ste upravo vi, dragi naši gledaoci!