Leptir frizura hit ovog proljeća :: Semberija INFO ::

 

Leptir frizura hit ovog proljeća


Kratke frizure vratile su se u modu. Od raznih verzija bob frizure do ultra kratkih, verzija ima bezbroj, a šišanje duge kose mnogima je olakšanje i potrebna promena. I pored trenda kratke kose, nisu svi spremni da se oproste u potpunosti od svojih dugih uvojaka, zato su tu za njih verzije frizura koje spadaju negdje između.
 
Jedna od takvih je ,,leptir frizura’’, kojoj popularnost samo raste!
-Leptir frizura su, zapravo, dvije frizure u jednoj, što daje opciju da se poigrate sa idejom kraće kose bez da morate da ošišate svoju dugu kosu’’, objasnila je Sani Bruk, frizerka poznatih.
Ona leptir frizuru opisuje kao optičku iluziju kojom možete da promijenite stil i stvorite utisak velike promjene. Za postizanje ove frizure, potrebno je pažljivo da uklopite kraće odrezane slojeve na vrhu glave sa dužim slojevima kose. Kraći slojevi trebalo bi da završe malo ispod brade, dok bi duži trebalo da budu dužine do ili malo ispod ramena. Takvi slojevi stvoriće lepršavi pokret kose i pojačati teksturu.
Kada vam je kosa raspuštena u ovoj frizuri, dobićete prekrasne sjedinjene slojeve, ali čim duži dio kose podignete, kraći dijelovi doći će do izražaja i stvoriće iluziju kratke frizure!
 
Leptir frizura je samo jedna u nizu od stilova frizura mješovitih dužina koje su izrazito popularne ove godine, poput fudbalerke i šag frizure. Leptir frizura najdraža je mnogima među ovakvim stilovima frizura zbog svoje svestranosti, raznih mogućnosti stilizovanja, lakog održavanja i zato što donosi poseban dašak 70-ih.
 
Frizeri leptir frizuru nazivaju novijom verzijom klasičnih dugih slojeva. Razlikuje se od te klasične frizure, jer među slojevima postoji veća razlika u dužini, između kraćeg sloja kod brade i dužeg sloja do ramena. Upravo ta razlika omogućava vam da se poigrate svojom frizurom i postignete iluziju kraće kose.