ODJELjENjE PEDIJATRIJE OPLEMENjENO LIKOVNIM RADOVIMA POLAZNIKA SLIKARSKE RADIONICE "SFUMATO" :: Semberija INFO ::

 

ODJELjENjE PEDIJATRIJE OPLEMENjENO LIKOVNIM RADOVIMA POLAZNIKA SLIKARSKE RADIONICE "SFUMATO"


Foto
"Bolesnička soba je prostorija u kojoj pacijent provodi najviše vremena tokom hosptalizacije. I bez obzira na to što su sobe u našoj Bolnici lijepo uređene, komforne, osvijetljene prirodnom svjetlošću, uredne i okrečene, ipak su sve iste, pomalo i monotone za naše male pacijente...

Onog dana, kada sam na poklon dobila sliku koju je naslikala jedna mala, dječija ruka, shvatila sam da je to idealan i vrlo simboličan način na koji će djeca djeci pružiti podršku. 



I pošto smo svi imali isti cilj, dalja realizacija je išla brzo i jednostavno. Pozvala sam gospodina Spomenka Đekića, iz Slikarske radionice "Sfumato", koji se na moj prijedlog, nakon prvobitnog iznenađenja, oduševio i bez dvoumljenja mi poklonio 30 slika...Uprava Bolnice je u naredna tri dana obezbijedila uramljivanje i postavljanje slika... 

I kao što vidite na fotografijama, bolesničke sobe i prostorije na Odjeljenju pedijatrije su dobile neku novu nijansu, topliju, prisniju, koja prija ne samo našim pacijentima, nego i nama zaposlenima. 



Sa druge strane, pored toga što smo svi zajedno uradili nešto lijepo za najmlađe i bolesne, djeca iz Slikarske radionice "Sfumato" su dobili i priliku da pomognu drugarima i moram priznati, da su to uradili sa oduševljenjem i elanom koji samo djeca imaju. 

U najavi je i dalje uređenje bolesničkih soba Bolnice, a u saradnji sa Slikarskom radionicom "Sfumato". " 
 
Dr Ivka Džuveleković, načelnica Odjeljenja pedijatrije