TURISTIČKI VODIČ KROZ REPUBLIKU SRPSKU - UPOZNAJTE NAJPOZNATIJE ATRAKCIJE :: Semberija INFO ::

 

TURISTIČKI VODIČ KROZ REPUBLIKU SRPSKU - UPOZNAJTE NAJPOZNATIJE ATRAKCIJE


Etno- selo koje odiše magijom
 
Odavno planirate da posjetite Republiku Srpsku, ali vam svaki put nešto iskrsne i izjalovi planove? U ostvarenju svojih želja treba biti uporan, pa vam savjetujemo da nikako ne odustanete zbog toga što je ova država u državi zaista vrijedna vašeg vremena i posjete! Samo za vas izdvajamo najpoznatije simbole Republike Srpske, mjesta koja odišu tradicijom i nacionalnim posebnostima. Obiđite ih i uživajte u njihovoj nevjerovatnoj ljepoti i magiji koju nude svim svojim posetiocima!

Vodimo vas u najpoznatije etno-selo

Ukoliko krećete automobilom npr. iz Beograda, do čuvenog Etno-sela Stanišići stići ćete za samo sat i po vremena. Ovo popularno turističko mjesto udaljeno je od Bijeljine oko 7 km. U pitanju je autentično planinsko selo usred semberske ravnice, inspirisano starim kućama i predmetima koji vjerno oslikavaju kulturu življenja sa kraja 19. i početka 20. vijeka. Vjerovatno ste primijetili na društvenim mrežama da većina vaših prijatelja ima slike upravo sa ovog magičnog mjesta.

Mi vam možemo reći da vas u Etno - selu ,,Stanišići'' očekuju najdivniji pejzaži i građevine koje će vas vratiti u prošlost, kao što su autentične drvene kuće, stari mlin potočar i čuvena vodenica iz 1917. godine.

Takođe, ovdje se nalazi manastirski srednjevijekovni konak sa crkvom Svetog oca Nikole, pored kog je smješten kameni amfiteatar sa 380 mesta, predviđen za kulturne manifestacije pod vedrim nebom.

​ Za vaš udoban i kvalitetan smještaj pobrinuće se hoteli Pirg i Ras, koji imaju 5 zvjezdica. Priuštite sebi odmor za pamćenje, posjetite Etno- selo ,,Stanišići'' i uživajte u magiji ovog mjesta!