Predstavljen luksuzni Mercedes-Majbah S680 :: Semberija INFO ::

 

Predstavljen luksuzni Mercedes-Majbah S680


Mercedes-AMG S65 je možda "mrtav", ali oni s dubokim džepovima se ne trebaju brinuti jer njegov V12 motor nastavlja živjeti u ultraluksuznoj Majbah ovoj verziji.

Nakon prošlomjesečnog tizera, luksuzna limuzina sa V12 motorom konačno je ugledala svjetlo dana. Dajmler je novi model predstavio prilično tiho, ali to ne znači da nije impresivan.

Mercedes-Majbah  S680 ima dobojnu karoseriju i dosta hroma kao i V8 model koji je predstavljen u novembru 2020. godine, ali dolazi s elegantnijim felgama s više krakova.

U poređenju sa standardnom Majbah S-Klasom se primjećuju suptilne promjene. Tu su V12 oznake na prednjim blatobranima, kao i S680 logo na prtljažniku. Oznaka S680 je poznata jer je korištena za Majbah S650 koji se prodavao u Kini nakon fejslifta prethodne generacije 2017. godine.

Jedna od fotografija prikazuje prostor u koji je smješten V12 motor, ali tehničkih specifikacija zasad nema. Očekuje se da broj konjskih snaga ovog motora počinje sa "6". Prošli Majbah S650 je pokretao 6,0-litarski tnjin-turbo motor koji je razvijao monstruoznih 621 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta.

Vjeruje se da će nova S-Klasa s V12 motorom imati i 4Matik pogon na sva četiri točka. Detalji se očekuju uskoro.

Glas Srpske