SRPKINjA HAPSI KRIMINALCE U ČIKAGU: ANA ZAVODI RED NA ULICAMA NAJOPASNIJEG GRADA U AMERICI! (VIDEO) :: Semberija INFO ::

 

SRPKINjA HAPSI KRIMINALCE U ČIKAGU: ANA ZAVODI RED NA ULICAMA NAJOPASNIJEG GRADA U AMERICI! (VIDEO)


Grad Čikago, ako je suditi po statistikama, već godinama je najopasniji grad na svetu, a njegove ulice su pravo carstvo kriminala svake vrste. Samim tim, posao policajca u Čikagu je jedan od najtežih i najrizičnijih poslova na planeti.

Naročito ako ste žensko.

Srpkinja Ana Lazić, rođena na Ubu, već dve godine je policajac u Čikagu. Majka dvoje dece pre nekoliko godina odlučila je da iz korena promeni svoj život, završila je kriminalistiku, a nakon toga i Policijsku akademiju, i na kraju obukla uniformu.
 


"Kada sam dobila decu i skontala da sam došla u zemlju u kojoj mogu da budem šta hoću ako malo više radim na tome. Sebe sam videla ili u kriminalistici ili u medicini, ali je bio komplikovan program za medicinu kada imaš decu. Tako sam došla do toga da mogu da postanem policajac. U trenutku nisam imala državljanstvo, pa sam prvo dobila državljanstvo u junu 2016. godine i već dve godine radim kao policajka", istakla je Ana i dodala da je prihvaćena iako njen engleski nije perfektan.

"Strah od nepoznatog te sprečava da nešto postigneš u životu. Jednog dana sam sebi rekla da neću više tako da živim", rekla je ona.
 
Ana ima dvoje dece i muža, ali svoje obaveze usklađuje sa svim tim.

"Pomagali su mi svi i ništa od ovoga ne bi bilo moguće da se oni nisu žrtvovali zajedno sa mnom", istakla je Ana, pa dodala da u okviru teške opreme koju nosi na sebi, takođe koristi pancir i tejzer.
 
Policajka iz Srbije se prisetila svog prvog šokantnog slučaja ubistva i samoubistva koji se dogodio u prvim danima na njenom tada novom poslu.



"Asistirali smo drugom odeljenju i ja sam igrom slučaja bila prva koja je bila najbliža toj lokaciji. Nakon što sam saznala sve detalje šta se dogodilo, koliko god to bilo stresno za nekoga, ja sam se psihički već bila pripremila da me takve stvari čekaju u karijeri. Ali , na putu kući sam plakala", objasnila je ona.

Pogledajte kako izgleda jedan Anin radni dan i šta je još imala da kaže o opasnom poslu koji je odabrala:



(Mondo /serbiantimes.info)