Nemci opustošili police ruske prodavnice za pet dana :: Semberija INFO ::

 

Nemci opustošili police ruske prodavnice za pet dana



„Torgservis“, prvi ruski lanac prodavnica na zapadnoevropskom tržištu, zatvorio je svoju radnju u Lajpcigu nakon samo pet dana jer je sve rasprodao.

Svoju prvu trgovinu u istočnom delu Nemačke „Torgservis“ otvorio je prošle srede. Njihov glavni adut su niske cene – niže i od onih u najvećim nemačkim diskontima, poput „Lidla“, „Aldija“ i „Norme“.
Na primer, pola kilograma mlevenog mesa spremnog za pečenje u radnji košta tek 99 centi.
„Poštovani kupci, zbog jako velike potražnje naša je podružnica zatvorena 4. i 5. februara. Reagovali smo jako brzo, ali morali smo zaključiti da i našim dobavljačima treba neko vreme da napune police. S najnižim cenama za vas smo ponovno otvoreni 6. februara od devet sati“, navodi se u poruci koja je dočekala kupce na ulaznim vratima trgovine u Lajpcigu, prenosi hrvatski portal Indeks.

Neki nemački mediji sumnjaju da je prodavnica zatvorena zbog nekih proizvoda koji možda ne zadovoljavaju standarde kvaliteta hrane koje propisuju strogi evropski zakoni.
U „Torgservisu“ kažu da svi proizvodi zadovoljavaju standarde EU i da većinom dolaze iz Nemačke i iz dve susedne države – Poljske i Češke.